Nyheter

Jubler for helårsåpent innebad på Kongsten – om ett år

Bystyret traff en klok beslutning da de torsdag ga et fremtidig ja til helårsåpent innebad på Kongsten, mener leder Frode Eliassen i Kongstensvømmerne.

Av Arne Børresen

– Dette er en gladsak både for oss og innbyggere som liker å svømme. Godt for folkehelsa, godt for svømmeidretten, godt for "badstugjengen" – i grunnen godt på alle måter, mener talsmannen for de 1.010 medlemmene i svømmeklubben.

Roser Monica Wold

Det var Monica Wold, triatlonutøver og fast bruker av Kongstenbadet, som sørget for å løfte idéen om helårsåpent Kongstenbad opp på et politisk nivå. Hun samlet inn mer enn 300 underskrifter (393) gjennom et såkalt innbyggerinitiativ og fikk dermed brakt sitt ønske fram til de folkevalgte.

Denne uka insisterte ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) overfor bystyret på at helårsåpent innebad vurderes i forbindelse med budsjett- og handlingsplanprosessen for 2021-2024 – og fikk støtte for det.

– En utvidet drift av svømmehallen kan være en styrking av Kongstenbadet som opplevelsesdestinasjon. En utvidelse av tilbudet i svømmehallen vil skape rom for inntektsøkning, ikke bare ved billett- og salgsinntekter, men ved utleie av bassengtid for andre svømmeklubber på Østlandet til treningssamlinger, sommertrening, arrangementer med mer, heter det blant annet i ordførerens innstilling til politikerne.

– Monica Wold fortjener ros for sitt initiativ. Dette er bra! For oss i klubben betyr jo dette at vi kan trene innendørs ved dårlig vær i sommersesongen. Det er ikke alltid like morsomt å være ute, selv på sommeren, hvis det regner og blåser. Vi vil dessuten slippe reise- og leiekostnadene vi pådrar oss når vi drar til andre kommuner med innenførsbasseng for å trene. For "badstugjengen", som teller et 20-30-tall mennesker, betyr helårspent tilgang til nettopp den varme badstua, poengterer KSV-leder Eliassen.

Mer enn ett år fram

– Trolig må dere vente i minst ett år før utvidelsen av åpningstida kan skje – hva tenker du om det?

– For å være helt ærlig så hadde vel kommunen klart å sette i gang dette tiltaket i 2020, hvis man la bredsida til. Jeg skjønner ikke helt hvorfor man skal vente til 2021 med å komme i gang. Men, men – vi er ihvertfall alt i alt veldig glad for at det blir helårsåpent på Kongsten, understreker Frode Eliassen.

Mer fra Dagsavisen