Nyheter

Ester (14) og Astrid (15): - En opplevelse for livet

Ester Olivia Pedersen (14) og Astrid Raknes (15) fikk begge løpe 800 meter under forstevnet til Diamond League på Bislett. De talentfulle Fredrikstad-jentene var plukket ut blant landets beste og mest lovende mellomdistanseløpere i sine aldersklasser. De ble nummer ti og 11.

Bilde 1 av 2

RUNE HELLE

En opplevelse for livet, oppsummerte de to. Fredrikstad-duoen presiserte at dette var noe helt spesielt.

- Mye mer folk på tribunen enn det vi er vante med, og mange verdensstjerner på indre bane, konstaterte de.

For tøff åpning

Ester Olivia ble nummer ti med 2.25,87. Hun er klart blant landets aller beste i jenter 14. På Bislett løp 14 og 15 åringene i samme klasse.

- Jeg var sekundet bak pers. I etterkant ser jeg at åpningen ble litt for tøff, sier Ester Olivia som var med langt fremme i feltet i starten.

- Mot slutten ble jeg fryktelig stiv, sier Ester Olivia som da gikk glipp av en klar personlig rekord.

- Her lot jeg det bære eller briste. Det angrer jeg ikke på, presiserer hun.

Dette var bare Ester Olivia sin andre 800 meter.

- I yngre klasser løper vi mest 600. Det er egentlig min beste øvelse, sier talentet som understreker at det er løp som dette hun lærer av.

- Jeg ville i alle fall prøve, understreker Ester Olivia som klart hører hjemme i norgestoppen i sin aldersklasse. Hun går i 8. klasse på idrett på Wang.

- Det er første året de har idrettslinje på ungdomsskolen her i byen. Tidligere måtte vi vente til videregående, sier Ester Olivia som trives veldig bra på Wang.

Som perler på en snor

Astrid ble nummer 11 i samme heat på 2.27,43.

- Jeg var fire sekunder over personlig rekord. Dette var imidlertid en utrolig positiv opplevelse, og en dag jeg aldri glemmer, presiserer Astrid. Hun understreker at det nok var litt nerver ute og gikk.

- Helt klart. Men gøy var det likevel, sier Fredrikstad-jenta etter sin første 800 meter utendørs denne sesongen. Hun ble uttatt på tider fra i vinter innendørs.

- Det er ikke så veldig lenge siden jeg hadde et stygt fall på sykkel. Ikke veldig alvorlig, men nok til at jeg ikke har trent og konkurrert før nå, sier Astrid som har kickboxing som sin største og mest lidenskapelige hobby ved siden av friidretten.

Mer fra Dagsavisen