Nyheter

Festaften ga FBK halv million i klubbkassa

Litt over 500.000 kroner var gevinsten fra i alt 90 sponsorer, da FBK vant gratiskampen mot Larvik 26-24 foran 1.117 tilskuere.

Av Helge Bovim

- En strålende dag! Ikke bare med seier over favorittene Larvik, men like gledelig er en drøy halv million kroner rett inn på kontoen, sa nyvalgt styreleder Monique Blystad med søndagens bredeste FBK-glis.

Store og små samarbeidspartnere, som alle hadde lovet å betale fem kroner per tilskuer, sørget for det gledelige overskuddet - mot den mangeårige toppklubben, som så vidt ble berget fra en dundrende konkurs i forrige uke.

Med søndagens seier er fjerdeplassen på tabellen innen rekkevidde. Bronsemedalje er kun en teoretisk mulighet for FBK-jentene.

- Vi lekte jo nærmest med topplaget Larvik i hele første omgang, sa trener Christer Karlsson til Demokraten.

- Det viktigste var at vi sikret to poeng, men også at vi vant med de nødvendige to mål. Dermed går vi foran Larvik på bedre målforskjell om vi havner på samme poengsum til slutt, påpekte han.

LES OGSÅ: Viste fotballgutta hvor skapet skal stå

Søndagens toppscorer for FBK ble Frida Kjuus Christiansen (7), og målvakt Jenny Sandgren fikk prisen som banens beste etter flere feberredninger, som utvilsomt berget tomålsseieren. På det meste ledet FBK med hele ni mål.

- På en festdag som denne skal vi bare fokusere på alt det gledelige - og et vidunderlig spill før pause. Da var jentene helt fantastiske! Husk at dette bare er vår andre sesong på dette nivået, og nesten ingen av alle de unge jentene har tidlligere spilt på dette nivået i andre toppklubber, sluttet "CK", som nå har 29 dager igjen i Ballklubben.

Mer fra Dagsavisen