Nyheter

Stjernen holdt Oilers i 30 min - så kom overmakten

Det var ikke mange som satset alle sine penger på at Stjernen skulle slå Oilers på Stavangers hjemmebane. Men Stjernen holdt 4-4 til halvveis i duellen.

Oilers - Stjernen 8-4  (2-3, 4-1, 2-0)

Akkurat som i de to siste hjemmelampene i Stjernehallen er det Stjernen som sjokkåpner og leder 2-0. Nesten før motstanderne får summet seg. Samme sak i Stavanger på tirsdagskvelden. Så jevner matchen seg ut.

Men det er oppsiktsvekkende at Stjernen holder de sterke "siddisene" på hjemmebane til 4-4 over halve matchen. Så tar kreftene sakte men sikkert slutt, og på slutten scorer Oilers fire ganger uten at Stjernen har mye å sette imot.

De to siste hjemmekampene har Stjernen spilt disiplinert  forsvar og pådratt seg veldig få utvisninger. Men i Stavanger raknet det litt også på det disiplinære området. Kampen ble til tider røff - og begge lag fikk 7 x 2 min's utvisninger.

Hjemturen - minst 8-9 timer i buss gjennom nattemørket med dels elendig søvn - blir kanskje like tøff å svelge som nederlaget i Rogaland. En mager trøst er at dette med all sannsynlighet blir sesongens siste maraton i buss. Og tross alt er Eliteserien i ishockey ganske "kortreist". Bare turen til Stavanger er lang - særlig når klubbkassen er bunnskrapt og flybiletter er en fjern drøm.

Mer fra Dagsavisen