Nyheter

Ap redder Mørkedalen

Mørkedalen og Bingedammen må beholdes som et friluftsområde. Det mener Fredrikstad Ap.

Etter forslag fra det stedlige Lisleby Arbeiderpartillag har kommunepartiets årsmøte enstemmig gått inn for å omgjøre hele skogsholtet og dammen midt i hjertet av Fredrikstad til et LNF-område. Det betyr etter all sannsynlighet stopp for enhver videre utbyggingsplan.

– En rask naturopplevelse

Dermed får nabolagene, naturvernere og andre som har kjempet for naturterrenget mellom Karivold og Lisleby full støtte for sitt syn av det største partiet i kommunen:

– Lisleby Arbeiderpartilag mener området er helt unikt da dette er siste rest av ubebygd skogsområde omgitt av bebyggelse nær byens sentrum. Man kan godt si at området er svært tilgjengelig for mange av byens innbyggere som ønsker en rask naturopplevelse i hverdagen. Det som gjør området ekstra interressant er Bingedammen med de biotoper som følger med. Området rundt Bingedammen er allerede definert som LNF-område. Vi mener det er viktig at resten av skogsområdet kalt Mørkedalen - som Bingedammen er en del av - får samme status slik at hele området forblir ubebygd i all fremtid, skrev Ap-laget på Lisleby i sitt innspill til Fredrikstad Aps årsmøte mandag denne uka.

Nå er vedtaket blitt at hele kommunepartiet slutter opp om forslaget fra Lisleby-laget og at delen av Mørkedalen som i dag ikke er LNF-område blir det.

Mer fra Dagsavisen