Nyheter

Velgaard valgt som ordførerkandidat

Truls Velgaard (57) ble som ventet klappet inn som Høyres ordførerkandidat da partiet holdt sitt nominasjonsmøte på Victoria Hotel torsdag kveld.

Velgaard mener Høyre kan komme til makta i Fredrikstad neste høst såfremt partiet lokalt får en like stor oppslutning som ved stortingsvalgene, det vil si 23-25 prosent.

- Vi har hatt et legendarisk dårlig omdømme over mange år i Fredrikstad Høyre. Vi har hatt en type adferd som støter velgerne bort. Nå må vi stå sammen. Vi må bygge opp troverdigheten, uttalte Velgaard som pekte på at partier som Sp og Frp holder stand ved lokalvalgene mens Høyre har radikalt færre velgere.

Indignert Lars Petter Kuran

Men allerede under nominasjonen få minutter etter Velgaards tale ble det klart at Høyre fortsatt strir med seg selv. Som Demokraten nylig skrev var de profilerte H-kvinnene Victoria Gjelstad (46) og Marianne Kristiansen (55) begge svært forundret over å ha fått sine navn strøket av nominasjonskomitéen. Under nominasjonsmøtet ville både Johnny Holberg og Johannes Thue trekke seg for å gi plass til Marianne Kristiansen som fortsatt vil gjøre en jobb for Høyre. I begge tilfeller ble det fremmet motkandidater på Kristiansen hvorpå Gressvik-læreren tapte mot to mannlige partifeller.

- Dette er svært trist for en forening som Fredrikstad Høyre hvor vi sier vi skal ta vare på hverandre. Jeg må si dette er ganske spesielt; to gentlemenn velger å stille sine plasser til disposisjon for en dyktig kvinne som Marianne. Så dukker det opp motforslag bare for å holde henne vekk. Jeg har sittet sammen med Marianne Kristiansen i oppvekstutvalget og kan skrive under på at hun har gjort en veldig god jobb selv om vi har brynt oss på hverandre noen ganger, uttalte en lettere indignert Lars Petter Kuran.

Også Kuran kunne mistet plassen på lista da en av møtedeltakerne ba om å få votert over hans kandidatur. Imidlertid stemte 38 av 69 frammøtte for å la ham beholde sin plass.

Mer fra Dagsavisen