Nyheter

Bygger ut modelljernbanen

Arne Børresen og resten av gjengen i Gamlebyen Modeljernbane utvider attraksjonen med over 200 kvadratmeter.

– Vi har kjøpt andreetajse på Majoren og har eid dette lokalet fra slutten av februar i fjor. Nå er arbeidene med å bygge opp jernbanen i disse lokalene i gang, forteller Arne Børresen til Demokraten.

I det 350 kvadratmeter store lokalet skal 250 av dem brukes til modelljernbanen. De resterende 100 leies ut til et musikkstudio.

– Totalt har vi nå 650 kvadratmeter med modelljernbane, fortsetter Børresen.

– Et hav av teknikk

I løpet av et år har modelljernbanen i Gamlebyen 40.000 besøkende. Blant disse er det både lokale og langtreisende.

– Vi har veldig mange besøkende i løpet av ett år, og det besøkstallet vi har gjør oss til den tredje største attraksjonen i Fredrikstad – etter kinoen og FFK, sier Børresen.

Han forteller at pengene som er til overs etter publikumsbesøk, brukes til å bygge modelljernbanen videre.

– Vi bygger sten på sten. Dette er et langsiktig arbeid, for vi vil at modelljernbanen skal bestå i lang tid, sier Børresen videre.

I disse dager er utbyggingen av modelljernbanen i full gang – med flere tekniske løsninger enn tidligere.

– Døren ble åpnet 5. juli og det er nå mulig for besøkende å komme og se hvordan vi bygger opp jernbanen i det nye lokalet. Det er et hav av teknikk som skal på plass, og mange tekniske hjerner som jobber på spreng. Det er ikke en utdfordring som ikke blir løst her.

Vil få til kommunesamarbeid

Da det ble besluttet at selskapet skulle kjøpe de 350 kvadratmeter store lokalene i etasjen over Majoren for 4,2 millioner, måtte Børresen & Co få hjelp for å få det til.

– Det er vanskelig å få lån, og vik fikk bare tre millioner kroner, i tillegg til at vi hadde 600.000 på bok. Den resterende summen har vi fått låne av Roar Paulsrud, så det er vi takknemlige for.

Børresen skulle likevel gjerne ønske at kommunen var mer på banen når det gjelder modelljernbanen.

– Vi skulle gjerne hatt et bedre samarbeid med Fredrikstad kommune. Rent prinsipielt er jeg veldig opptatt av at vi ikke skal ha noe sugerør ned i sykehjemskassa til kommunen, men jeg skulle likevel ønske at vi kunne fått til et bedre samarbeid, sier han.

Nyeste fra Dagsavisen.no: