Nyheter

Sommerølet er i boks

Mens «Snekka opp elva» synges utover nettopp elva, sprettes tidenes første Fredrikstad Sommerøl på boks. Pål Nielsen fantastiske tekst og Roger Amundsens behagelige melodi er blitt et symbol på sommer i Fredrikstad.

Fredrikstadguttane, med Atle Jensen på munnspill og sang, Pål Nielsen sang og Inge Gundersen på gitar, får temperaturen til å stige enda noen grader i sola på plattingen foran Båthuset. Når sangen er ferdig kommer ei vakker snekke under gangbrua, og i det den passerer forsamlingen på bryggekanten stemmer «skipperen» i med refrenget, det er nesten så man tror at han er en del av lanseringsprogrammet.

Bedre for miljøet

Fabrikksjef Morten Brostrøm i Hansa Borg bryggerier forteller at det er første gang sommerølet tappes på boks. Det er to kroner i pant på boksen, noe som skal være med på å minske forsøplingen.

I Fredrikstad Bryggeriets Venner uttrykker visepresident Dag Solheim glede over at Tore Bernitz Pedersens flotte motiv fra Gamlebyen er beholdt og at merkevaresjef Magnus Strømsæther har designet boksen i beste lokale tradisjoner.

– At sommerølet for første gang er produsert på kortreist korn er også med på å gjøre dette til et skikkelig lokalt produkt, smiler Dag Solheim.

Mer fra Dagsavisen