Nyheter

Jazzer opp i vinterkulda

Sveriges mest kjente, nålevende jazzmusiker Nils Landgren blir hovedattraksjonen under Vinterjazz-festivalen som åpner i dag.

Med et budsjett på nær en halv million har proffsaksofonist Ole Henrik Mohn Pettersen og hans hjelpere funnet fram til de beste av de beste jazzmusikerne foran den fjerde festivalen på like mange år.

Internasjonale Landgren

– For oss er det stort å kunne si at vi igjen har fått med oss Nils Landgren. Svenskene har mange store jazzutøvere, men Landgren er størst. Ihvertfall som eksportvare, forsikrer Mohn Pettersen om super-trombonisten som fylte Blå Grotte til randen siste han var festival-gjest for noen år tilbake og som over flere år har bemerket seg godt i sitt andre hjemland Tyskland.

Lørdag kveld spiller jazz-ikonet Landgren opp med «The Livin`Jazz-orchestra» i jazz-verket «Funky ABBA» hvor også Fredrikstads egen Idol-kjendis Maria Mohn er solist.

– Åpningskonserten torsdag kveld med Ellen Andrea Wang Trio blir også et høydepunkt. Wang er en av landets jazz-kometer og var sist i ilden under Spellmannsprisen nylig. Konserten i Østre Fredrikstad kirke innleder dessuten hennes Europa-turné, forteller konsertmester Ole Henrik Mohn Pettersen til Demokraten.

Lørdag kommer Erik Eilertsen - i unge år trompetist i Rød Skolekorps i Onsøy - hjem til Fredrikstad og Teglhuset for å vise sine jazz-kunster med selveste Hovedøen Social Club, ensemblet som ofte oppleves både på fjernsyn og i radio.

– Vi gleder oss stort over publikums-responsen. Flere av konsertene er allerede nesten utsolgt, sier Mohn Pettersen om den årvisse musikkfestivalen.

demokraten@demokraten.no

Mer fra Dagsavisen