Nyheter

Spadestikk for nytt skolebygg på 2.500 kvadratmeter

Torsdag tok ordfører Jon-Ivar Nygård det første spadestikket for utbygging av Trosvik skole.

Virksomhetsleder Erik Lind er strålende fornøyd med arbeidet nå endelig er i gang. Skolen utvides til å ha plass til fire paralleller på alle syv klassetrinn.

- Utvidelsen omfatter både ombygging og påbygg til eksisterende bygningsmasse, i tillegg til etableringen av et nybygg for 1-3 trinn som også skal huse skolefritidsordning. Det vil bli bygget en ny fløy som skal plasseres i øvre skolegård. Vi har hatt et stort behov for grupperom, og arbeidsforholdene både for elever og lærere blir selvfølgelig ikke optimale når deler av undervisningen må foregå i brakker. Brakkepaviljongen har vært i bruk siden 2001, så et nytt skolebygg var på høy tid. Kontorplasser til lærerne er jo også noe som ikke har fått høy prioritet, det skal bli betydelig bedre når det nye tilbygget står ferdig til skolestart i 2019.

Tar hensyn til nærmiljøet

I fjor sommer ble det utlyst en totalentreprise på oppdraget, og etter gjennomgang av fire tilbud ble det Asker Entreprenør som fikk oppdraget.

- Vi har en tett og god dialog med både kommunen og skolens ledelse, forteller prosjektleder Tore-Jan Rønning. – Anleggsjobbing vil nødvendigvis medføre både økt trafikk og noe støy i nærområdet, men vi mener det er lagt en god plan for hvordan vi skal håndtere dette.

Nytt og gammelt kobles sammen

Tilbygget til Trosvik skole blir på hele 2.500 kvadratmeter fordelt på to etasjer over bakken på vestsiden av eksisterende skole mot Trosvik barnehage. I skolens eldste del skal det bygges om slik at det blir flere lærerarbeidsplasser, storklasserom og personalkjøkken. Når skolepaviljongen blir fjernet oppgraderes uteområdet med blant annet 230 nye sykkelstativer med takoverbygg, spill, lekeapparater og kunst. Utbyggingen av Trosvik skole har et budsjett på 176 millioner kroner forteller leder i Teknisk Utvalg Hans Ek (Sp).

- Det er alltid knyttet en viss usikkerhet rundt det å bygge nytt som skal knyttes til en eksisterende bygningsmasse, i tillegg skal det jo fortsatt være undervisning i byggeperioden. Men Asker Entreprenør har informert oss grundig om arbeidene som skal utføres og vi har stor tillit til prosjektleder Tore-Jan Rønning.

Mer fra Dagsavisen