Nyheter

Fersking slår an som Spider-Man

Tom Holland heter han – mannen som smetter inn i trikoten og bekler hovedrollen i en av sommerens største filmer: «Spider-Man: Homecoming».

Holland dukket opp som superhelt i fjor, i den så langt siste «Captain America»-filmen. Og nå har han fått sin egen film – «Spider-Man: Homecoming», som får norsk premiere 7. juli.

Skuespilleren er tredje mann ut på 2000-tallet (etter Tobey Maguire og Andrew Garfield) til å spille edderkoppmannen Peter Parker; den unge mannen som, etter å ha blitt bitt av en radioaktiv edderkopp, blir forbryternes skrekk, som Spider-Man.

– Jeg tror han er så populær fordi Peter Parker er en helt vanlig fyr med samme hverdagsproblemer som alle andre. Det gjør at man kan kjenne seg igjen. Det er mye i det som gjør han til noen publikum synes om, sier Holland til TT.

Marveldrømmer

Foran seg har han nå ytterligere et knippe Spider-Man-filmer – samt gjesteroller i et par andre Marvel-storfilmer, der superheltene må samle sine krefter for å bekjempe samfunnsfiender.

Å få være del av det som kalles Marveluniverset er noe Holland har drømt om:

– Det er stort. Og visst tar det mye tid, men det er ikke slik at jeg må takke nei til alle andre filmer. Mellom hver Marvelfilm rekker jeg å gjøre en eller et par mindre filmer også, som eksempelvis «Edge of Winter», sier han.

Mye ros

Så langt har mange kritikere vært svært så positive til Hollands innsats. Han har svingt seg inn på kinolerretene til mange gode anmeldelser.

Filmen får superlativer som «veldig morsom» og «velspilt». Blant annet skriver kritikeren i seattletimes.com at filmen vinner veldig på å ha en Spider-Man med dansebakgrunn, og at Holland virkelig har det som trengs for å løfte supermannuniverset til nye høyder. Samtidig passer anmelderen på å rose regissøren Jon Watts og manusforfatterne.

Den australske nettavisen news.com.au har en anmelder som mener Holland svinger seg i den aller beste Spider-Man-filmen noensinne.

Mer fra Dagsavisen