Nyheter

– Vi bør legge oss flate i Ap

– Vi er lovt at Onsøyheimen skal være revet i løpet av 2017 og at nybygget skal stå ferdig i 2020. Jeg tviler sterkt på at fristene blir overholdt.

Det sier lederen i Onsøy Arbeiderlag, Lisbeth Antonsen.

Lørdag tok den frittalende onsingen et oppgjør med både progresjonen og de ansvarlige partifellene under Fredrikstad Aps årsmøte på Litteraturhuset.

Mer ydmykhet

– I Onsøy er det spesielt to politiske saker befolkningen er opptatt av. Nemlig utbyggingen av Åledalslinja og realiseringen av «nye» Onsøyheimen. Som talskvinne for Ap i Onsøy føler jeg meg egentlig flau over sendrektigheten som rår.

- Vi har holdt på med Åledalslinja i mer enn 50 år; det er fortsatt ikke satt en spade i jorda selv om vår egen planutvalgsleder nå lover at den første reguleringsplanen skal ut på høring i april eller mai, sier Antonsen til Demokraten.

Om Onsøyheimen-bygningene - som har stått tomme i snart to år - uttalte Antonsen dette til de omlag 70 representantene på årsmøtet:

– Vi i Ap-laget i Onsøy har fått et svar som vi ikke er fornøyd med, verken politisk eller som ombudspersoner for mange mennesker i vår by. Hvem lider mest under den nullveksten som vi opplever i dag og ikke minst de nærmeste årene?

- Selvfølgelig de eldre pleietrengende og demente som ikke får den avlastningen som trengs! De trenger noen rundt seg for å unngå isolasjon og ensomhet, sa Antonsen som siktet til at Fredrikstad kommunen ikke etablerer en eneste netto ny sykehjemsplass i årene 2011-2020-

Hun la til:

– Onsøyheimen som over natta ble helt ubrukelig er for oss et trist kapittel. Har hjemmesykepleien fått flere stillinger i påvente av at det skal bli flere sykehjemsplasser ? Nei, var svaret sist vi spurte.

Kunne vi for en gangs skyld legge oss flate for befolkningen, være litt ydmyke og beklage til alle dem dette gjelder? For så å lage en framdriftsplan? spurte Antonsen forsamlingen.

– Årsmøtet besluttet at synspunktene fra Ap-laget i Onsøy skal sendes videre til blant annet bystyregruppa.

Siri Martinsen, gjenvalgt leder i Fredrikstad Ap, sier dette om kritikken fra Lisbeth Antonsen:

– Jeg må være ærlig å si at jeg forstår Lisbeth. Det er mange som nå venter på at det skal skje noe med både Åledalslinja og sykehjemmet. Men vi skynder oss så fort vi kan.

- Likevel – reguleringsplaner tar tid å gjennomføre, men hva gjelder sykehjemmet så skal de gamle bygningene være revet i løpet av 2017, påpeker Martinsen.

– Vi er allerede et godt stykke ut i 2017?

– Ja, men tilbakemeldingene vi har fått fra rådmannen er at rivingen skal være unnagjort i år, påpeker Martinsen.

700 medlemmer

Et flertall av årsmøtedelegatene sa imidlertid nei til AUFs forslag om å innføre aktiv dødshjelp samt å melde Norge ut av NATO dersom organisasjonen skal fortsette som en ren forsvarsallianse.

Partistyrets eget forslag om å forberede et forbud mot plastposer samlet derimot stor nok tilslutning. Full støtte fikk også Torsnes Arbeiderlag for sitt forslag om å legge til rette for mer boligbygging på Glosli.

Fredrikstad Ap har i 2017 cirka 700 medlemmer og er dermed mer enn dobbelt så stort som det nest største partiet lokalt - Høyre.

– Jeg gleder meg over rekrutteringen. Det er stadig nye fjes å se. Folk har virkelig lyst til å gjøre en jobb sammen med oss, sier en tilfreds Siri Martinsen som ble klappet inn for to nye år lørdag.

Mer fra Dagsavisen