Nyheter

Politisk flertall sørger for at bilister får refundert p-bøter

Et politisk flertall i Teknisk Utvalg sørger for at 68 bilister får refundert de omstridte beboerparkeringsbøtene kommunen ila i begynnelsen av januar.

– Jeg mener at det til syvende og sist må være politikerne som bestemmer. I denne saken mener vi kommunen har gjort en feil. Den må vi folkevalgte sørge for å få rettet opp, sier nestleder Svein Thorvaldsen (Ap) i Teknisk Utvalg.

Tvilsom aksjon

Feil Thorvaldsen sikter til var p-etatens aksjon 2.januar ved 8-9-tida mot beboere i blant annet Gamlebyen og på Apenesfjellet som ikke hadde fornyet boligsonekortet innen 31. desember 2016.

Thorvaldsen: - Vi som har bil må lengst mulig forsøke å følge parkeringsreglene. Men i denne saken har kommunen ikke lagt forholdene godt nok til rette for at bileierne skal få kjøpt seg et boligsonekort i rett tid. Informasjonen har vært for dårlig, det finnes ingen moderne betalingsordninger noe som betyr at bileierne må møte opp på Servicetorget, det sendes ikke ut fakturaer osv. I det hele tatt må kommunen innrømme at opplegget ikke er godt nok, sier Svein Thorvaldsen som dermed støtter interpellasjonen fra Teknisk Utvalgs leder Hans Ek om at p-bøtene må refunderes.

– Bør beboerne i boligsonene som kjøper p-kort for et år få en fornyings-faktura året etter?

– Ja, det mener jeg bestemt. Så må vi få systemer for moderne betaling. I 2017 er det mer naturlig å bruke nettbank, vipps etc enn å reise fysisk ned til rådhuset i byen, sier Thorvaldsen til Demokraten.

Både kommunalsjef Atle Holten og byens parkeringssjef Frode Samuelsen har etter at gebyrene ble ilagt uttrykt skepsis til en tilbakebetaling slik Hans Ek foreslo allerede dagen etter aksjonen. De har snarere vist til hjemlene for bøteleggingen.

Mer fra Dagsavisen