Nyheter

Lagsleder: – Råkjøret til Ottesen er direkte ødeleggende for partiet

Mens Onsøy Arbeiderlag krever å få reist nye Onsøyheimen på grunnmuren til dagens institusjon på Ørebekk, hevder Ap-gruppeleder Atle Ottesen at partiet er enig om å bygge i Onsøy.

– Det er full enighet om å bygge nytt sykehjem Onsøy! sier Ottesen til Demokraten.

– Nei, da følger ikke Ottesen med i timen. Onsøy Ap-lag har vedtatt at det er Ørebekk som gjelder, parerer lagslederen Lisbeth Antonsen på vegne av sine 100 medlemmer.

– Ødeleggende for Ap

Etter hva Demokraten kjenner til er det nå full strid innad i Fredrikstad Ap om hvor sykehjemmet som skal erstatte dagens Onsøyheimen skal ligge.

Mens helse- og velferdsutvalgsleder Arne Øren og gruppeleder i Bystyret Atle Ottesen holder døra mer enn på gløtt for andre alternativer enn Ørebekk går Antonsen og partilaget i Onsøy - samt flere enkeltmedlemmer i partiet avisa har snakket med - inn for å bygge den nye institusjonen på «fotavtrykket» av dagens Onsøyheimen.

– Jeg er oppriktig skuffet over Atle Ottesen som nok en gang ikke vil høre på hva onsingene sier. Råkjøret han er direkte ødeleggende for partiet. Tross alt var vi jo alle enige etter folkemøtet i mai om at den nye institusjonen må ligge på tomta til dagens Onsøyheimen, sier Antonsen og fortsetter:

1500 underskrifter

– Går vi inn for Ørebekk kan vi sette i gang riving og bygging med en gang. Her er området ferdig regulert og tomta eies av kommunen. Ottesen og Øren må huske på at det nå står 50-60 mennesker i kø for å få sykehjemsplass. Det haster med å komme i gang! understreker Antonsen bestemt.

Ap-lagslederen i Onsøy forteller at det pr. i går var 1500 mennesker som har skrevet under på et krav om at den nye institusjonen skal reises på «rota» av den gamle:

– Engasjementet er overveldende. Derfor er vi nå veldig skuffet over partiledelsen som heller ikke denne gangen vil lytte til folket, sier Lisbeth Antonsen som har «lagt seg ut» med kommunepartiet om både parlamentarismesaken, Åledalslinja osv.

Mer fra Dagsavisen