Nyheter

Aall til felts mot pampeveldet: – Jeg er fly forbanna!

- Denne gangen må innbyggerne i Fredrikstad se at det får konsekvenser når kommune-toppene driver med momsjuks!

Det sier Henning Aall, MDGs gruppeleder i Bystyret. Han mener både varsler-saken og omstridte byggesaker som Tankodden og Husebukta bør kvalifisere til avskjed for de ansvarlige dersom bevisst juks og manipulering kan dokumenteres.

Støtter åpen høring

– Jeg er rett ut sagt fly forbanna. Her må det treffes tiltak! Hvis ikke mister folk tiltroen til både kommunen og politikerne, sier Aall og utdyper:

– Som innbygger i Fredrikstad ser jeg at det gamle pampeveldet spøker i veggene. Eller rettere sagt lever i beste velgående. Det finnes helt klart en ukultur som ligger til grunn for sakene som nå rulles opp. Derfor er det helt på sin plass å få gjennomført en åpen høring, slik kontrollutvalgsleder Ingrid Willcoh (H) foreslår i Demokraten lørdag. Jeg har allerede tatt kontakt med våre samarbeidspartnere KrF og Venstre som begge støtter Willochs initiativ, opplyser MDG-lederen.

- En ønsket handling

– Hva kan en høring føre til, tror du?

– En åpen høring slik vi ser på Stortinget er jo et virkemiddel for å få absolutt fullt innsyn. Og det er det vi trenger nå. Det vil si at politikerne, byråkratene, varslerne og journalistene kan være tilstede i samme rom der spørsmål stilles og svar gis. Både momsjuks-saken, varsler-saken og for den saks skyld byggesakene på Hankø og på Tankodden viser jo at det sitter folk i systemet som ønsker seg handlinger i strid med lovverket. Ikke minst rapporten fra Skatt Øst fastslår at de som har ansvar har opptrådt grovt uaktsomt. Det kan oppfattes som nummeret inntil kriminalitet fra utsiden, påpeker Aall.

Mer fra Dagsavisen