Nyheter

Når forsvant ferieklubben?

De aller fleste har ikke muligheten til å gjøre aktiviteter på dagtid sammen med sine barn gjennom hele sommeren - derfor har den kommunale ferieklubben vært et glimrende sommertilbud i mange år, for barn fra 7 til 12 år, skriver Demokraten på lederplass.

«Det trenger ikke koste noe å ha en fin ferie i Fredrikstad i sommer. Her er forslag til ting du kan gjøre som er gratis», skriver Fredrikstad kommune på sine nettsider, og ramser blant annet opp; «Fredrikstad bibliotek og Østsiden bibliotek er åpne i sommer. Ta på turskoene og utforsk den spennende Bjørneløypa i skogen rett ved 2. dam. Piknik i en av de flotte parkene. Sykle Glommastien.

Ta ferga fra Gresvik til Isegran. Telttur med skattejakt, perfekt for barn. Ta en badetur, Fredrikstad er full av fine stender og badeplasser. Tur til Vetatoppen.Fang din egen middag! Ta med deg stang eller snøre og dra ut til vannet. Utendørs trening med apparater. Skating. Aktivitetsløype på Solhaug . Plukk maritimt søppel og vinn premier. Kultur og natursti på Elingaard. Roald Amundsens Oppdagelsesløype.»

Kommunens liste over «Ting du kan gjøre gratis i Fredrikstad» har mange gode punkter - vel og merke for en familie, eller hvis barna gjør aktivitetene sammen med en voksen. Men de aller fleste har ikke muligheten til å gjøre aktiviteter på dagtid sammen med sine barn gjennom hele sommeren - derfor har den kommunale ferieklubben vært et glimrende sommertilbud i mange år, for barn fra 7 til 12 år.

Sammen med Fredrikstad kommune har Fredrikstad-speiderne tidligere år invitert til piratleir på Isegran. – Vi kom på ideen fordi det ikke har vært noe ferieklubbtilbud i noen år. Når skolen og SFO er stengt på sommeren, vet vi at det kunne vært fint for mange barn å ha et tilbud på dagtid mens foreldrene er på jobb, sa kretsleder i Fredrikstad Karl Erik Onstad i 2006 før lanseringen av piratleiren.

All honnør til Fredrikstads speidergruppe for at de tok initiativet til å arrangere sommerleire i flere år. Men slike prosjekter er avhengig av ildsjeler og forutsigbar økonomi, noe som gjør det hele sårbart. Som for flere tiår siden bør Ferieklubben igjen hvert år legges inn i det kommunale budsjettet for kulturaktiviteter - med ansatte prosjektledere.

PS: I indre Østfold samarbeider seks kommuner om ferieklubb og har mange spennende aktiviteter på timeplanen. Det store trekkplasteret i år for Sarpsborgs barn og unge i «Ferieklubben 2016» er, sammen med en tur til Tusenfryd, badetur til Kongstenhallen i Fredrikstad!

Mer fra Dagsavisen