– Vi har ikke ambisjoner annet enn at Biljardhuset skal gå rundt økonomisk

Fredrikstad Biljard klubb var arrangør av Norges biljardforbunds juniorliga forleden.

I gutteklassen ble det kjempesuksess for klubbens yngste talenter, Emil Andre Gangfløt 12 år og Albert Stensrød 11 år, som satte tre eldre landslagspillere på plass, før de møttes i finalen, som Emil Andre vant 6-2.

Slo landslagsspiller

I kvartfinalen vant Emil Andre 6-5 over storebror og U17 landslagsspiller Ole Tobias Gangfløt, i semifinalen feide han over U17 landslagspiller og norsk mester Hassan Emre Vural fra Oslo, med sifrene 6-2 og i finalen ble det seier over FBK’s yngste spiller Albert Stensrød også med sifrene 6-2.

Overraskende

Albert Stensrød vant i kvartfinalen over NM sølv vinner Nicolai Gundersen fra Oslo, med sifrene 6-4, i semifinalen vant han over U17 landslagspiller Yousef Austrheim, Oslo, med sifrene 6-4, før han altså tapte finalen 6-2 mot Emil.

Det må sies å være meget overraskende at en 11- og en 12 åring går til topps på dette nivået. Øvrige resultater for Fredrikstad spillere ble Niklas Martinsen og Ole Tobias Gangfløt på en delt 5. plass.

Jenteseier

Jenteklassen ble også vunnet av Fredrikstad biljard klubb, med Emma Therese Gangfløt 13 år.

Hun gikk ubeseiret gjennom turneringen og la grunnlaget ved å beseire den norske mester Diana Dinarvandi fra Oslo med sifrene 3-2.Klubben håper å få med flere jenter etter hvert.

Gode resultater

Fredrikstad biljard klubb har i år meget gode sportslige resultater, med sliter noe med aktivitetene når det gjelder bredden i klubben. Biljardhuset i Fokusgården har mye ledig kapasitet og vil derfor fremover satse mye mer på utvidede aktiviteter, som en eller to ukentlige pensjonisttreff, et tettere samarbeid med fritidsklubbene i byen og utleie av salongen til hyggekvelder for idrettslag og bedrifter. Klubben vil også tilby salongen til barnebursdager fra 9 - 10 års alderen.

Biljard er ingen dyr sport og Biljardhuset er åpen for alle, unge og gamle, medlemmer og ikke- medlemmer for en rimelig penge.

Skal gå i null

- Vi har ikke ambisjoner annet enn at Biljardhuset skal gå rundt økonomisk slik at det vil bli mulig å gi litt støtte til de beste spillere slik at de kan delta i både NM, Norgescup og andre viktige turneringer i Norge, sier daglig leder, Eystein Gangfløt.