Nyheter

Dette skjer i høstferien

Har du ennå ikke lagt planer for høstferien? Ta en titt i denne oversikten, så får du kanskje noen ideer.

Det kan være være utfordrende å skulle finne nye aktiviteter hver gang barna går i ferie. Kanskje føler du at alle andre finner på artigere ting enn dere?

Likevel er det masse som skjer i Fredrikstad og Sarpsborg denne høstferien, som kan glede både store og små.

På Fredrikstad Bibliotek kan du i dag, lørdag, klokken ett blant annet få med deg et science-show fra det populærvitenskapelige opplevelsessenteret i Sarpsborg.

Pinnebrødsteking på St.Croix

Dersom du har tenkt deg på biblioteket en av de andre dagene i høstferien, kan du være med og lage ditt eget bokmerke mandag klokken 11. Tirsdag til samme tid byr biblioteket på eventyrstund, men de på onsdag har et piperenseverksted. Også det klokken 11.

Torsdag arrangeres det vandreforestilling, med dansegruppe Panta Rai. Da vil du få være med på en tur gjennom biblioteket med akrobatikk og ulike dansestiler. Dette foregår kontirnuerlig mellom klokken 11 og ett og de som tar turen blir anbefalt å bare hive seg med.

Fredagen i biblioteket byr på filmstund, med visning av småfilmer.

Kun en halv kilometer unna, på St- Croix-huset, er det også lagt opp til flere arrangementer i høstferien.

Både tirsdag, onsdag og torsdag, kan små og store delta på pinnebrødsteking på bål klokken 11, og barneaktiviteter rundt langbordet fra tolv til to. Da kan barna gratis være med og lage lykter.

Åpne svømmehaller

På Fredrikstad Kino var det fredag 25. september premiere på filmen Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin. Den vil også gå resten av uka, i tillegg til filmer som blant annet Karsten og Petra på safari, Innsiden ut, Maze Runner og Bølgen.

Dersom du og barne trives bedre i det våte element, finnes det flere svømmehaller som holder åpent i høstferien.

I perioden hvor innendørsbassenget i Kongstenhallen er stengt for rehabilitering, har både Gaustadhallen og Gressvik svømmehall åpnet.

Kommunen anbefaler dem som ønsker å benytte seg av svømmetilbudet, å sjekke de ulike svømmehallenes hjemmesider for åpningstider.

I Fredrikstad, i Stabburveien, holder også Leos Lekeland til. Kjeden, som er nordens største, holder åpent alle dager i året, og har flust av lekeapparater, akesklier og andre aktiviter for både de mindre og større barna.

Loppis og naturtid

Er du på jakt etter noe nytt, men likevel gammelt, arrangeres det loppemarked på Røde Kors-huset på Gressvik i dag, lørdag, fra klokken 11 til 14.

Samme dag i tidsrommet 12-14, blir det lokalhistorisk tur til Rauøy, med avgang fra Engelsviken.

Sista dag i høstferien, altså søndag 4. oktober, inviterer Slevik lokalsamfunnsutvalg til søndagstur på Mærrapanna klokka 11-15, hvor lokalsamfunnsutvalget spanderer pølselunsj og turgodteri.

Rybak og Storhøi i sentrum

I Gamlebyen arrangeres det lørdag frimarked, mens Alexander Rybak og Dennis Storhøi har eventyrstund på Litteraturhuset, hvor Rybak presenterer sin helt nye barnebok.

For de litt eldre, holdes «Back 2 The 90s Party 2015» på City Scene denne kvelden, hvor blant annet Solid Base og Infinity står på scenen. En time senere, altså 21.00, spiller Jan Eggum og Hovedøen Social Club på Båthusteatret.

Fredag 2. oktober setter en av Norges mest ettertraktede komikere, Else Kåss Furuseth, opp showet Kondolerer på Blå Grotte.

Aktiviteter i Sarpsborg

Velger du å ta turen til Saprsborg i høstferien, finnes det også der en rekke aktiviteter du kan delta på.

På Inspiria Science Center holder Inspirius forskerskole tirsdag og onsdag i høstferien. Der kan barn delta og være med på artige forskningseksperimenter.

I tillegg finnes det en rekke andre tilbud for deg som reiser dit med barn, som for eksempel dinosaur-aktivitetslab, visning i planteraiet, 3D-film og show med quiz.

På Grålum i Sarpsborg ligger også Superland, som er et stort leke- og badeland i ett. Der tilbys det blant annet klatrevegg, minigolf og lekelabyrint, i tillegg til det store, nyoppussede badelandet.

Dette er ikke alt, men i hvert fall en liten del av det som skjer i Fredrikstad og Sarpsborg i høstferien. God ferie!

Mer fra Dagsavisen