Nyheter

Drillshow på Haugeåsen

Søndag, på selve kvinnedagen, arrangerte Fredrikstad Pikegarde drillshow på Haugeåsen ungdomsskole. En fullsatt gymsal fikk se mye god drilling fra fem drilltropper.

Foruten Fredrikstad Pikegarde deltok drilltropper fra Rolvsøy skolekorps, Østre Fredrikstad skolekorps, Lande skolekorps og Råde skolemusikk.

Det har blitt en tradisjon at Fredrikstad Pikegarde arrangerer en slik oppvisning. Dette gjør de for å vise fram at drill er mer enn bare gatedrill sammen med et korps på 17. mai. Det å drille består i å mestre ulike drillutstyr. Det være seg dusker, staver, flagg og stokker. Alt fikk vi en smakebit på i denne oppvisningen.

Mer enn marsjer

Selv om pikegarden åpnet programmet med en av sine spesialoppvisninger, gatedrill, er drill mye mer enn bare marsjer. Tilhørerene fikk se god drill til både pop-musikk og dansemusikk. En utfordring for en driller er å fakke drillstaven når den blir kastet opp i været.

Stavdrill utfordrende

Susanne Berg Edvardsen (14) i Fredrikstad Pikegarde forteller at hun går ut i hagen når hun øver. Der er det høyt nok under taket. Hun forteller at hun er veldig glad i å være med i pikegarden, hvor hun har vært med i fem år nå. Det gir henne mye sosialt samvær sammen med andre jenter som har samme hobby, og det er morsomt. Hun får lære mye av instruktøren, Rebekka Løkke. Hun synes det er aller artigst å være med i en drilltropp å marsjere i gatene foran et korps. Det er gøy å vise seg fram for et stort publikum. Vi gir alltid litt ekstra 17. mai da fortauene er fulle av mennesker. Susanne gleder seg også til sommeren, da skal Fredrikstad Pikegarde igjen reise til Göteborg og delta i Göteborg Music Festival. Denne festivalen er i slutten av juni.

Flere av jentene i pikegarden er enig med Susanne at stavdrill er mest utfordrende «verktøyet» de bruker. Det er mye høye kast og dansing også mens de marsjerer. Da er det en stor utfordring å fakke staven på vei ned igjen.

Pikegarden forbilde

Demokraten snakket med flere jenter fra Østre Fredrikstad Drill som kunne fortelle at det var pikegarden som var deres store forbilde. De hadde tro på at de skulle bli like flinke som dem. Denne drilltroppen besto av åtte jenter i alderen fra 6 til 10 år som hadde fått god instruksjon av sine trener, Henriette Raae Hermansen.

Også drilljentene til Rolvsøy skolekors, syv i tallet, gjorde en god oppvisning på Haugeåsen ungdomsskole søndag ettermiddag.

Flott avslutning

Som avslutning hadde pikegarden en flott oppvisning med hatter og stokker – i rene «Cabaret-stil». En verdig og flott avslutning på et flott og allsidig drillshow. Vi gleder oss til å følge disse drilltroppene utover vårsesongen i byens gater.

Lise Løkke i Fredrikstad Pikegarde kan opplyse til Demokraten at det flere ledige plasser i drilltroppen. De øver på Christianslund skole hver onsdag.

Mer fra Dagsavisen