Nyheter

Varm giverglede

”Lille sal” på St. Croix-huset var fylt av sekker med jakker, sko og andre klær som folk i Fredrikstad gladelig ga bort til ”Prosjekt Vinterjakke” lørdag formiddag.

Dette ble arrangert for tredje gang i Fredrikstad av Cecilie Schibsted Eriksen og Marita Hauge Granholt.

Demokraten var på besøk i ”Lille Sal” etter at det var gått cirka en time etter åpningen og da hadde haugen av søplesekker fulle av klær allerede begynt å fylle store deler av gulvet. Og det strømmet inn fortsatt.

Personer kom ikke bare med en sekk, men opp til 3-4 sekker fulle av klær. Det var ikke bare jakker men også mye annet tøy. De ble sortert i forskjellige grupper og jentene bak ”disken” hadde mer enn nok og legge det i nye sekker som behørig ble markert med hva det inneholdt.

De to venninnene Cecilie Schibsted Eriksen og Marita Hauge Granholt kunne fortelle at dette var tredje året de sto for dette og det virket som om at dette året ville overgå de to tidligere år. Ideen hadde de fått av lignende prosjekt som ble startet i Oslo for fire år siden i 2011. I dag er det et slikt prosjekt i flere byer i Norge.

Annet tøy

I tillegg til vinterjakker kom det også inn mye annet tøy. Det var masse vintersko, superundertøy, luer og skjerf og masse gensere. Givergleden var meget stor.

De personene Demokraten snakket med syntes at det et flott tiltak og samle inn slikt tøy. - Mange har overflod og når våren kommer blir mye av tøyet bare kastet.

- Da er det bedre å gi det
bort til de som trenger det. Mange syntes også at dette var et meget flott tiltak av de unge jentene. – Dette kunne de gjøre flere ganger i året.

Hjerte

I logoen til ”Prossjekt vinterjakke” er det et hjerte. Dette er logoen til samme prosjekt i Oslo som jentene har fått lov til å bruke. Som en liten hilsen fikk Demokraten et tegnet hjerte med navnene til de jentene som var med på prosjektet.

Deles ut onsdag

Det innsamlede tøyet vil bli delt ut på Varmestua i Fredrikstad førstkommende onsdag i regi av Blå kors. Der vil tøyet bli hengt opp og det vil nok bli mange lykkelige eiere av nye varme klær. Det vil også bli klær til Åpent Hus og barnetøyet går til Barnas stasjon.

Disse jentene var med på prosjektet: Marita Hauge Granholt, Cecilie Schibsted Eriksen, Line Dahlstrøm Hem, Johanne Eriksen Spæren, Birgitte Johansen, Vibeke Åmli, Kristine Norsted og Cathrine Larsen.

Mer fra Dagsavisen