Nyheter

Brudd på hygieneregler ved Onsøyheimen

Mattilsynet har påvist brudd på hygieneregler ved to avdelingskjøkken på Onsøyheimen sykehjem. Kommunen tar saken svært alvorlig og har allerede satt i gang flere tiltak for å rette opp forholdene.

Kommunalsjef Nina Tangnæs Grønvold beklager situasjonen og understreker samtidig at det ikke har framkommet informasjon om bedervet mat eller sykdom som følge av at rutinene ikke har blitt fulgt.

Den 17. september gjennomførte Mattilsynet en varslet revisjon av kjøkken ved Onsøyheimen i Fredrikstad. Det ble påvist regelbrudd og svikt i internkontrollen ved to av seks avdelingskjøkken på sykehjemmet. Mattilsynet omtaler sine funn og vurderinger i en tilsynsrapport som ble mottatt av kommunen 26. september og besvart 1. oktober.

Mottakskjøkken

Onsøyheimen har ett mottakskjøkken, der det varmes opp middagsmat som blir levert fra kommunens sentralkjøkken. På de seks mindre avdelingskjøkkenene deles det ut varm mat samt tilberedes noe brødmat med mer.

Mottakskjøkkenet har god hygiene og rutiner som blir fulgt. Fredrikstad kommune har rutiner for hvordan våre lokale kjøkken på sykehjem og ellers skal følges opp og vedlikeholdes. Under Mattilsynets besøk er det avdekket at våre rutiner ikke har vært kjent og praktisert i alle deler av organisasjonen.

Mattilsynet har varslet vedtak om pålegg for alle våre seks avdelingskjøkken på Onsøyheimen. De varslede påleggende omfatter internkontroll og rutiner, renhold, håndhygiene, temperaturkontroll, vedlikehold av vegger og innredning med videre.

Les mer i Demokratens papirutgave eller på vår eAvis

Mer fra Dagsavisen