Nyheter

Reis billig til Syden

Har du noen feriedager til overs og muligheten til å reise utenlands, er det bare å gratulere.

I tiden før skolene starter opp faller prisene på reisene ktaftig. Ukene etter skolestart kan reisene være flere tusen kroner billigere enn under høysesongen.

Reisebyråene forteller at færre enn vanlig kjøper spontanturer til varmere strøk i år. Den norske supersommeren får skylda for at det er flere seter å velge mellom til Syden.

– Det er mye å velge i av charterfly i august. Om det ikke er halvfullt, så er det i alle fall en del ledige plasser. Det sier kommunikasjonsdirektør i reisebyrået Berg-Hansen, Anette Maltun Koefoed, til NRK.

– Første uka i juli var det sånn helt greit vær, og da hadde vi god pågang. Så slo den norske knallsommeren til for fullt, og da stilnet det hos oss. Folk ville heller være ute og nyte sommeren, sier daglig leder Jason Richard Eckhoff i Reisegiganten, som eier nettstedet Restplass til NRK.

Kommunikasjonsdirektør Tonje Fossum i Ving sier til kanalen at finværet påvirker høstslaget hos dem. De fleste sommerturene er forhåndssolgt, men salget av ledige seter i august går tregere. (ANB-NTB)

Mer fra Dagsavisen