Nyheter

Vestbygda stakk av med seieren

8-.trinn på Vestbygda ungdomsskole i Onsøy vant årets Energicamp-finale for Østfold-elever som Østfold Energi og Ungt Entreprenørskap (UE) arrangerte på Quality hotel Sarpsborg og INSPIRIA Science Center torsdag og fredag denne uken.

41 ungdomsskoleelever, fordelt på åtte grupper, har deltatt på de to dager lange arrangementet. Temaet for finalen har vært fornybar energi og energisparing. Elevene, som har kvalifisert seg til finalen ved å vinne tilsvarende arrangement på sine skoler, kommer i år fra ungdomsskolene Eidsberg, Haugeåsen, Sandbakken, Varteig, Cicignon, Vestbygda og Kvernhuset.

Miljøambassadører

Energicampene er et tiltak for å spre kunnskap til ungdom om fornybar energi og fremtidens klimautfordringer.

– Elevene som deltar, blir viktige miljøambassadører i årene som kommer. I løpet av arrangementet har vi belyst hvor viktig det er å bygge ut fornybar energi for å bekjempe klimautfordringene vi står overfor. Det var mange gode besvarelser, og jeg er overbevist om at det er mange ingeniørspirer blant årets deltakere, sier informasjonskonsulent Ole Gjuv Pedersen i Østfold Energi.

Fornøyde elever

Elevene fikk i oppdrag å utvikle et energibesparende produkt som skulle lanseres i år 2024. Etter intens jobbing var det mange spente ungdommer som fikk fem minutter til å overbevise juryen om at akkurat deres bevarelse var den beste. Blant de åtte gruppene var det til slutt elvene fra Vestbygda ungdomsskole som kunne juble høyest med seier i årets Energicamp-finale. Ideen til vinnergruppa var ny dusjinnretning som kan spare mye energi.

John Einar "Sofus" Heidenberg i Ungt Entreprenørskap er imponert over innsatsen til elevene.

– Elevene har vist at de behersker samarbeid og kreativitet. De har gjort en grundig jobb og er flinke til å sette seg inn i kompliserte problemstillinger, sier Heidenberg.

Andreplass gikk til Cicignon ungdomsskole, mens Kvernhuset ungdomsskole fikk tredjeplass.

Energicamp

Energicampene er et tiltak for å spre kunnskap til ungdom om fremtidens klimautfordringer og inspirere til jobb og utdanning i energibransjen. Siden 2008 har Østfold Energi og Ungt Entreprenørskap Østfold arrangert mange energicamper på videregående skoler og ungdomsskoler i Østfold. Siden 2013 har finalen blitt arrangert på Quality Hotel og INSPIRIA Science Center i Sarpsborg. I skoleåret 2012-2013 deltok om lag 900 elever på energicampene i fylket.

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Entreprenørskap i utdanning er et samspill mellom mange aktører. Ungt Entreprenørskap står i et dynamisk møtepunkt mellom offentlige og private virksomheter og mellom utdanning, arbeids- og næringsliv. De unge blir gitt en realistisk læringsarena hvor de kan prøve ut teori i praksis, og dermed høste verdifull erfaring. Dette samspillet mellom de ulike samfunnsaktørene er det unike med Ungt Entreprenørskap.

Bildetekst:

Mer fra Dagsavisen