Nyheter

Rolvsøy skolekorps 50 år

I september 1963 ble det besluttet at det skulle startes et skolekorps på Rolvsøy. Det var da Hauge skolekorps så dagens lys. Nå 50 år senere lever dette korpset ennå, riktignok under nytt navn - Rolvsøy Skolekorps.

Lørdag avholdt de sin 50 års jubileumskonsert i Greåker Musikkhus.

I sin velkomsttale kunne dagens formann Jan-Erling Sjøgren fortelle at korpset i dag består av 40 medlemmer, noe som er et av de største skolekorpsene i distriktet. Per i dag består hovedkorpset av kun 12 musikanter, men rekrutteringen er god blant aspirantene og ikke minst i drilltroppen.

Under konserten lørdag var det aspirantene som åpnet konserten med to flotte stykker. Det var «Fanfaremarsj» og «C jam Blues». Deretter var turen til å overlate tonene til hovedkorpset som for anledningen hadde fått god hjelp fra noen gamle korpsmedlemmer. Første nummer på programmet var «Møkkamann». Her fikk også aspirantene lov til å være med.

«Jubilanten»

Neste stykke var et helt spesielt stykke, nemlig marsjen «Jubilanten» av Åge Hermansen, han var korpset dirigent de første 20 årene. Åge Hermansen har gjort mye for musikklivet på Rolvsøy. Dessverre døde Hermansen for noen år siden, men han ble likevel hyllet for sin innsats og hans enke fikk overrakt en blomsterhilsen fra korpset.

Videre fikk vi høre både filmusikk og populære melodier i tillegg til tradisjonelle marsjer. Det viser seg at de unge musikantene liker å opptre og synge også. Vi fikk høre Sara Cathrine Backer og Elisabeth Spydevold i hvert sitt sangnummer.

Historien

Korpset ble stiftet i 1963 av Leif B. Kristiansen og Arnold Hansen. Disse la ned et stort arbeid i planleggingen. Det ble nedsatt en komité som jobbet videre. Det ble delt ut 41 instrumenter til nye musikanter og en damegruppe ble startet en måned senere.

Den første dirigenten var som tidligere nevnt, barytonisten i Divisjonsmusikken i Halden, Åge Hermansen. Da korpset feiret 10 år var de det største korpset i Østfold med 140 medlemmer, hvorav 95 musikanter i hovedkorpset.

I 1969 ble det åpnet for at de også skulle ta inn elever fra Rekustad og Nylende skoler og det var derfor de i 2000 bestemte at korpset skulle bytte navn til Rolvsøy skolekorps.

Opp igjennom årene har korpset vært på mange turer både i inn- og utland og korpset er et viktig samlingspunkt for musikklivet på Rolvsøy.

God konferansier på konserten var Bjørn Säfenbom som loste oss gjennom hele konserten med viktig opplysninger.

Mer fra Dagsavisen