Nyheter

Gleder seg til late feriedager sammen med familien

Jon-Ivar Nygård byens ordfører har gjort en flott jobb siden forrige lokalvalg og har jobbet hardt det siste året. Nå gleder han seg til late feriedager med familien.

- Jobben har vært lærerik og givende, men også utfordrende, forteller han og lener seg godt tilbake i stolen på kontoret. I toppen på rådhuset har han et fint kontor, med plass for både jobbing og kaffepauser. - Jeg har møtt så mange mennesker man innser at man ellers ikke ville møtt, noe som har vært veldig spennende. Videre syntes jeg vi har fått til mye bra politisk, smiler han.

Oversikt

Den største utfordringen for Jon-Ivar har vært å få oversikt. - Det vil si er å få oversikt i hverdagen og å prioritere riktig, sier han. Ordføreren har ingen vanlig kontortid, og er ofte ute på møter. - Jeg flyr mye rundt i regionale møter blant annet og tilbringer ikke så mye tid her på kontoret, påpeker han. Men Fredrikstadgutten har behov for å ha oversikt. - Jeg tenger å administrere meg selv mellom slagene, understreker han.

En av de sakene som har engasjert ham mest er «Gratis ferge-prosjektet».

- Suksesshistorien med gratis ferge har vært utrolig positivt. Vi trodde det skulle virke, men at det ville få så mye oppslag og positive tilbakemeldinger kunne vi aldri drømt om, smiler han. Videre ser han at saker som Bypakken for Nedre Glomma og Belønningsordningen også er saker som på sikt vil gi gode resultater.

- Dette er saker hvor resultatene ligger langt fremme, understreker Jon-Ivar.

Etter et givende og interessant år, gleder han seg til ferie. - Det er alltid deilig med litt ferie, da får jeg roet meg litt ned, smiler han. Men den arbeidsomme ordføreren klarer ikke legge bort alt.

- Jeg prøver å legge det meste bort, men føler selvfølgelig på at jeg må lese mail og har problemer med å koble helt ut, erkjenner han.

Sommer

-For meg er sommer båtliv og sjøliv, men også konsertopplevelser, sier han. I år blir det litt turer med båt, i tillegg til solferie.

- Vi låner båten til foreldrene mine, ellers blir det badeferie til Tunisia en uke med familien. Det gleder jeg meg veldig til, sier han og tilføyer:- Man vil gjerne dra på solferie når man har barn og det er ekstra stas for dem. I tillegg blir denne ferien noe litt annet enn en tradisjonell badeferie, og man får jo sikret seg litt godt sommervær, ler han.

Nå skal batteriene lades før valgkampen. - Valgkampen vil selvfølgelig bli viktig fremover og vi vil satse på firee år for den rød-grønne regjeringen, påpeker han.

Ordføreren er bekymret for utfallet om det blir regjeringsskifte, da dette vil få følger for Fredrikstad. - Vi kommer til å drive en aktiv valgkamp og gjøre vårt for at regjeringen får sitte også etter årets valgkamp, avslutter han.

Mer fra Dagsavisen