Nyheter

Graver ut hjemmebanen

I nesten hundre år har Gamle Stadion vært arenaen for store opplevelser, følelsesladede øyeblikk, fantastiske prestasjoner, skuffelser og sportslige nedturer.

Fotballen triller ikke lenger på den gamle gressmatta, nå kjører gravefirmaet Jørgen Karstensen AS bort leire og jordmasse sik at byggingen av en ny bydel kan starte.

Innehaver og daglig leder av gravefirmaet, Jørgen Skjelin Karstensen, er fornøyd med fremdriften i prosjektet. – Vi har vært utrolig heldig med at vi har hatt en mild vinter så langt. Det letter arbeidet vårt betraktelig, noe som betyr at vi er foran tidsskjemaet som er fastsatt.

Først inn sist ut

Karstensen fikk oppdraget med grunnarbeidene på det gamle stadionanlegget og har nesten alle ansatte i sving med å klargjøre grunnen før entreprenøren starter byggingen av leilighetsprosjektet. – Vi er godt i gang med byggetrinn en av tre og i dag monteres byggekrana.

Vi har ansvaret for å grave ut tomta og deretter klargjøre området med veier, gangstier, lekeplasser og uteområder. Det betyr at vi er med underveis i hele prosjektet, førstemann inn og sistemann ut, forteller han.

Byggeplass i boligområde

Som ansvarlig for grunnarbeidene forstår Jørgen Karstensen at det medfører noe ubehag for naboene når en stor sentrumsnær tomt i et etablert boligområde skal graves ut og bebygges.

- Vi har mottatt en klage fra nærmeste nabo til utkjøringen fra området, som mente at det var blitt nesten ufremkommelig med mye leiresøl i gatene. Vi er opptatt av en god dialog med de som føler seg berørt og følger selvfølgelig alle rutiner når det gjelder godkjenning fra kommunen og eventuelle pålegg som blir krevd gjennomført under graveprosjektet.

Jeg tror de fleste naboene er fornøyd med hvordan vi utfører arbeidene og hver kveld feier vi gatene rundt byggetomta. Som sagt: en god dialog er viktig. Beboere må gjerne ta kontakt.

Mer fra Dagsavisen