Nyheter

Misnøye med rivejobb i Glemmengata

Gjenfyllingen av en døråpning i det nedrevne bolighuset i Glemmengata 11 har fått sameiet i boligblokka tvers over gata til å steile.

-Arbeidet er utført på en lite tiltalende - for ikke å si elendig måte. Fra vår synsvinkel er resultatet skjemmende. Dette forholdet har vi derfor tatt opp med Terje Høilis og Arvid Ryens prosjektadministrasjon, sier Bjørn Kjølstad på vegne av boligsameiet Glemmengata 10.

Blir vurdert når våren kommer

Tidligere i vinter måtte "huset med det store veggmaleriet" ved inngangsporten til St. Hansfjellets p-hus vike plassen for et framtidig leillighetsprosjekt i regi av investorene Høili og Ryen.

Undermuren, som det tidligere fantes en inngangsdør i, ble dog ikke fjernet. Den voluminøse grabittmuren vil etter hva Demokraten erfarer fungere som en del av et fundament for en midlertidig p-plass.

Kjølstad:-Rivningsfirmaet burde benyttet et par av de tiloversblevne granittblokkene til gjenfyllingen av døråpningen istedet for å lage en stygg, lettvint løsning slik man nå har gjort.

Demokraten:-Men med hånda på hjertet; representerer tettingen av den vesle døra i undermuren et reellt problem for leilighetshaverne i Sameiet Glemmengata 10?

Kjølstad:- Ja, vi mener det. Sett fra vår synsvinkel er resultatet skjemmende. Vi er dessuten påført enda et problem etter rivingen av huset; støv.

Sneen på balkongene er blitt såpass grå at vi ikke tør åpne dørene av frykt for at støvet inneholder asbestrester fra eternittplatene.

Vi mener firmaet som rev bygningen burde brukt vann til å binde støvpartiklene, sier talsmannen for det privateide borettslaget.

Prosjektleder Runar Helgesen i Terje Høili Eiendom bekrefter overfor Demokraten at selskapet har mottat en klage fra sameiet i Glemmengata:

-Vi er fortsatt ikke ferdige med saneringsarbeidet. Jeg kan derfor forsikre om at vi skal kikke på både gjenfyllingen og støvet.

Men hva gjelder muren så vil vi vente med å foreta oss noe til kulda slipper taket, sier Helgesen som understreker at Terje Høili Eiendom er opptatt av å ha et godt forhold til sine naboer.

Mer fra Dagsavisen