Nyheter

Spesialteam skal verne kysten

(ANB): Et team på 50 spesialtrente personer står klar til å rykke ut om det oppstår oljeutslipp nær kysten.

Olje- og gassindustriens nye spesialteam for oljevernberedskap for kyst- og strandsone er etablert. Dette teamet skal stå klart til å rykke ut dersom et oljeutslipp truer kysten.

– Dette er et helt nytt og enestående tiltak som vil medføre en betydelig styrking av den totale oljevernberedskapen, sier operasjonsdirektør Steinar Solvang i Norsk Oljevernforening for Operatørselskap (NOFO).

Planene om å etablere en gruppe med spesialtrente personer ble offentliggjort for et år siden, og Solvang omtaler spesialteamet som en milepæl i den kystnære beredskapen.

– Medlemmene er personer med lang erfaring fra kyst- og strandsoneberedskap og som nå i tillegg får opplæring for å kunne ivareta alle operasjonelle aspekter forbundet med olje nær land. Skulle ulykken være ute, vil vi med dette kunne ha spesialister og operasjonsledelse på plass senest 24 timer etter at hendelsen har funnet sted, sier Solvang.

Gruppen består av medlemmer fra Finnmark i nord til Rogaland i sør, og besitter betydelig erfaring med kyst- og strandsoneberedskap.

– Spesialteamet er den viktigste styrkingen av kyst- og strandsoneberedskapen i Norge på mange år. Teamet kommer i tillegg til olje- og gassindustriens eksisterende beredskap og vil stå til rådighet også for Kystverket og de interkommunale utvalgene mot akuttforurensing. På den måten vil spesialteamet ha betydning for den totale, nasjonale beredskapen, sier Solvang. (ANB)

Mer fra Dagsavisen