Nyheter

Østfoldhall-utvidelse i rute

Allerede ved St. Hans-tider står den første av Østfoldhallens fire nye varehus-satelitter, de såkalte big boxes, klar til innflytting på jordet mellom Dikeveien og Hauge.

-Vi kaller det big-boxes på fagspråket. Men skriv heller handelspark. Det er noe alle forstår, forteller Østfoldhallens senterleder Espen Eggen.

Nesten-dobling av kapasiteten

Etter at arkeologene ved Universitetet i Oslo har saumfart om lag halvparten av de betydelige jordarealene uten å gjøre oppsiktsvekkende funn ble tomtene som skal huse de to første forretningene (Monter Byggevarehus og MegaFlis) frigitt før jul.

-Vi regner med seks måneders byggetid. Holder tempoplan, hvilket vi tror dersom vinteren ikke blir for streng, så vil byggevarehuset kunne åpne i juni. Deretter følger MegaFlis før vi så reiser bygning nummer tre og fire som skal romme Lefdal Elektriske, Jysk, Ultra Dagligvare, Jernia, Kvikk Kjøkken og Lidl, forteller Eggen.

Når byggherren Østfoldhallen (som eies av Storebrand-konsernet) har kommet til veis ende med det omfattende utbyggingsprosjektet, vil senteret bli størst i fylket med til sammen 40.000 kvadratmeter handelsflate.

-Dagens Østfoldhallen har en gulvflate på 23.000 kvadrat. Med andre ord så øker vi kapasiteten nesten til det dobbelte, sier Eggen som regner med at varemagasinet dermed skal passere magiske en milliard i omsetning i løpet av få år.

”Estetisk pent”

Nabolaget på Råkollen, Hauge, Evje og Omberg har ved flere anledninger utrykt sin skepsis til ytterligere nedbygging og mer biltrafikk i områdene mellom Råbekken og Saxegaard. Estetikk, eller mangel på sådan, er også stadig tema rundt byens største handlegate – Dikeveien.

Senterleder Espen Eggen tror likevel hans del av området vil forskjønnes når utbyggingen er et faktum:

-Fra vår side vil vi når ferdigstillelesen nærmer seg legge ned store beløp på grøntarealer, belysning, beplanting osv. Selv om vi har fått noen bemerkninger til byggeplanene underveis så skal vi i hvertfall gjøre vårt for at det skal bli estetisk pent i området, sier Eggen til Demokraten.

Senterlederen verken kan eller vil snakke om hva handleboksene beløper seg til:

-Nei, investeringene snakker vi ikke om. Men jeg kan røpe at dette er et løft som koster i hvertfall noen hundre millioner kroner.

Mer fra Dagsavisen