Nyheter

Jack tok den største laksen

I dag er det sesongslutt for laksefisket i Ågårdselva. Totalt er det tatt 82 laks der i sommer. Jack Olsen fra Rolvsøy tok den største.

Det var allerede andre dag under årets laksefiske at Rolvsøymannen Jack Olsen landet en rugg på 14,5 kilo.Fiskelykken har imidlertid ikke fulgt Jack Olsen gjennom sesongen. Det er bare blitt to laks til på ham. Det har gitt en totalfangst på 20,9 kilo i Ågårdselva i sommer.

Kjell Cato Strand har vært heldigere. Han har opplevd årets laksesesong, med en totalfangst på 56,6 kilo. Og så liker han ikke fisk!

Kjøtt er bedre

Nei, fisk er absolutt ikke favorittretten min.

Jeg kan til nød spise likt røkt laks, men er ikke glad i fisk.

Jeg prøver å bytte bort en del laks mot elgkjøtt.

Selv om fisk ikke smaker ham så godt, er han utrolig glad i å fiske. Det er den beste form for rekreasjon han kan tenke seg.

I dag er han på vei til Mandal for å prøve fiskelykken der, og etter laksesesongen er det sjøørret som lokker.

God sesong

Årets sesong i Ågårdselva har vært veldig bra, sammenlignet med den årlige sesongen i fjor.

Det er sjelden det blir tatt så mye stor laks i Ågårdselva som i år, sier han.

I tillegg til ruggen på 14 kilo har Strand også landet en på 12,3 og en på 10,7, en på sju kilo, et par på fem og en på to og et halvt kilo.

- Dette er nok min beste sesong noen gang i Ågårdselva, men ikke i Glomma. I 1998 tok jeg i alt 120 kilo laks der.

I Glomma varer det ordinære laksefisket fram til 15. september. Så langt har Strand fisket opp i alt 33,7 kilo Glommalaks. Her topper han statistikken hittil med årets største på ni kilo.

Flest

Strand har totalt fått i land sju laks fra Ågårdselva og like mange fra Glomma i år, men det er Jim A. Olsen som så langt har fått flest laks lokalt i løpet av sesongen.

Han har tatt åtte i Ågårdselva og ni i Glomma. Totalt er det blitt 40,5 kilo fra Ågårdselva og 26,2 kilo fra Glomma på ham.

Hans Petter Berg har også fått åtte laks i Ågårdselva i år, men de har i snitt vært større, slik at han har havnet på 49,3 kilo totalt. Han har ikke prøvd fiskelykken i Glomma.

Det har helelr ikke Arne Grepperud, men har har landet seks i Ågårdselva, og sitter igjen med totalt 31,6 kilo laks ved sesongslutt.

Mer fra Dagsavisen