Nyheter

Våre herlige badeparadiser

Demokraten har tatt en aldeles uhøytidelig kikk på noen av våre godt besøkte badeplasser. Kast skjorta og hopp i havet, det er sommer!

Det er mange vektige argumenter for at vi har landets vakreste skjærgård og kyst. Våre mange utsøkte badeplasser er et godt nok bevis på det. I disse dager når skygge-temperaturen dirrer over selveste 30 grader Celsius er det en sjelerensende opplevelse å dyppe seg i over 20 graders vann. Og ennå er vi fortsatt bare i første halvdel av juli.

Paradiset Solviken

En av avisas stoppesteder i kommunen var Solviken i Onsøy. Der har Erik Steffens fra Oslo feriert i 22 år. Hans eget ferieparadis.

- Det var vel egentlig tilfeldig at vi kom hit i utgangspunktet, men vi har ikke ønsket oss andre steder siden, sier han med et bredt smil.

Fra campingvogna har han alt hva hjertet måtte begjære i en sommerferie.

- Solviken har jo egentlig alt. Ei bra strand, godt miljø, Engelsviken, passe stort her, og kort vei til Oslo.

Sommeren tilbringes sammen med kona, hunden Odin, og selvsagt andre ferierende venner på campingplassen.

- Vi er her i feriene og så godt som hver helg når årstidene tillater det. Nå har jeg gått av med førtidspensjon. Da blir vi her så sant det er fint vær, det er helt sikkert.

Sier han og gliser om kapp med sola.

Badeplassene i distriktet skjemmes raskt av søppel og engangsgriller i disse sommerdagene. Men mandag var det i hvert fall knapt søppel å se ved noen av badeplassene.

Utmerket vannkvalitet

Dersom du er nysgjerrig på vannkvaliteten og badetemperaturene langs kysten vår er nettsiden www.badeinfo.no et godt alternativ. Kvaliteten på badevannet er nå klassifisert som ”utmerket”, og vanntemperaturene er nå fra 20 grader.

Her kan du bade i Fredrikstad: Solviken, Mærrapanna, Dypeklo, Foten, Lervik, Skjæløy, Teineholmen, Star i Elingårdkilen, Levvel, Letterøytangen, Store Sandvik, Vestre Vikane/Teastranda, Brattholmen, Sauholmen, Andersenslippen, Søndre Missingen, Nordre Missingen, Garnholmene, Buvika/Slevikstranda, Geitøya, Lyngholmen og Kvenneskjær, Helleskilen, Flateskjær, Øyenkilen/Guttebukta, Stensvik, Faratangen, Kråka, Glufsa, Enhuus, Tjeldholmen, Randholmen, Fjelle, Søsterøyene, Håholmen, Tangen, Kjøkøybrygge, Gansrød-Ulfeng, Holmen, Humlekjær, Bevø, Strandløkka, Bevøytangen med Torskeskjær og Bevøyskjæra, Terneskjær, Vispen, Rostadneset, Ringstadsaga.

Badeplasser på Hvaler: Fredagshølet, Alhomene, Seilø, Vauerholmene, Havneholmene, Lyngholmene, Langholmene, Nordbåene vest for innløpet til Papperhavn, Kuvauen, Søndre Vesterøy, Guttormsvauen, Møllodden, Grøtvika, Grøtbukta, Havtunet, Hvalsten, Tjellholmen, Hava, Akerøya, Vesleøya, Spjærøykilen, Lundestranda, Grønnethkilen, Gjetvika, Åsebu, Brattestø, Huser, Vikerområdet, Skipstadsandstranda, Døvika, Listranda, Hasselvika, Storrød, Rødshuestrand, Øyekroken, Storesand, Sjursholmen, Skjærhalden, Kroksand, Skårsnesstranda, Helleskilen, Rom Søndre, Tordenskjoldbukta, Apalvika, Tesebukta, Makø, Tresvika, Gjøkvika og Reirertangen, Stuevika, Herføl.

Badeplasser i Råde: Pilstranda, Hestholmen, Fristranda, Husebystranda, Holmenstranda, Oven, Ellingstranda, Saltholmen.

Mer fra Dagsavisen