Kultur

Kvinnelig kontreadmiral går til filmen

Nyutnevnt kontreadmiral Louise Kathrine Dedichen Bastviken blir sammen med filmskuespilleren Don Johnson å se i filmen «Lange flate ballær II» som har premiere 14. mars.

Det er filmregissøren Harald Zwart som står bak filmen, og han har kjent Bastviken fra langt tilbake.

– Jeg har kjent Louise siden barndommen i Fredrikstad. Det har vært spennende å følge hennes karriere opp gjennom årene. Jeg er veldig stolt på hennes vegne og vil gratulere den første kvinnelige admiralen i Norge.

Dette er dame som har bein i nesa og som også gjør seg veldig bra på film, sier Zwart.

Verdenskrig

Heller ikke tidligere har Zwart gått av veien for å bruke bysbarn og kjendiser uten profesjonell bakgrunn på film. I den første «Lange flate ballær» dukket det opp forskjellige kjendiser, som prinsessegemal Ari Behn, fjernsynsprofilerte damer som Dorthe Skappel og Elin Tvedt og tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland.

I «Lange flate ballær II» er kællane fra EdGarasjen i Fredrikstad tilbake. Og denne gangen står det mer på spill enn et VM-gull i fotball.

Total ødeleggelse og verdenskrig er trusselbildet de seks står overfor, da de mot sin vilje møter til den årlige, lokale Heimevernsøvelsen.

Kæller siste håp

Helt plutselig er nemlig øvelsen vokst til en diger NATO-øvelse. Og et tilfeldig møte med en amerikansk admiral – spilt av Don Johnson – trekker våre venner inn bak kulissene i det som viser seg å være tidenes dekkoperasjon på norsk jord. Seks kællær fra Fredrikstad blir menneskehetens siste håp.

Harald Zwart har regien av filmen, manuset er også denne gangen skrevet av Pål Sparre-Enger. Foruten Bastviken og Johnson er skuespillerne blant andre Lisa Stokke, Jan Edgar Fjell, Anders Fjell, Petter Jørgensen, Eirik Tobiassen, Kai Helge Hansen og Henrik Morken Nielsen. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen