Kultur

Terje Formoe på jakt etter roen

– Vi lever i en tid med mye støy og rastløshet. Jeg tror det er mange som har et behov for å søke stillhet og ettertanke, sier Terje Formoe.

Selv om han er vant til jubel fra tusener med Kaptein Sabeltann-forestillingene, som bare i sommer solgte 67.168 billetter, sier opphavsmannen Formoe at han stadig trekkes tilbake til det mindre formatet.

– Jeg føler at jeg har noe ugjort, noe uopplevd, noe jeg vil ut med. De nære tekstene og den levende musikken. Jeg vil være en historieforteller som berører folk og har en sterk dragning mot det å spille live på de mindre scenene med dyktige musikere, sier Terje Formoe om albumet han slipper denne uken, som nettopp heter «Ro».

Det har åtte sanger, og tar lytterne nærmere hans musikalske og lyriske røtter – som er visesang og lidenskapen for poesi, heter det i omtalen.

De nye tekstene er blitt til ferdige sanger i samarbeid med blant andre Rolf Løvland, Pete Knutsen, Kyrre Fritzner, Børge Petersen-Øverleir, Freddy Holm og Lars Lundevall, som alle bidrar på utgivelsen, der også strykere og obo fra Kristiansand Symfoniorkester er å høre. «Ro» er spilt inn i kjente studioer som Kongshavn i Kristiansand, FMV i Fredrikstad, Rainbow i Oslo og hos Ingar Helgesen i Asker.

– Jeg søker inn i min egen balanse og min egen ro. Jeg håper det er flere der ute som vil finne noe av dette i de nye sangene mine, sier Formoe.

Mer fra Dagsavisen