Nyheter

Terje Formoe banker på med ny, kapteinfri musikk

Ikke langt fra de gamle lokalene til viseklubben Hartvig har Fredrikstad-musikeren og Sabeltanns opphavsmann spilt inn en ny plate for voksne.

Terje Formoe kastet seg rundt og satte sammen en ny og smitteverntilpasset Kaptein Sabeltann-forestilling for årets koronasommer. Men når høsten nærmer seg, melder han seg med flere voksensanger.

På hjemlige trakter

Det kommer et album senere i år, kalt «En fremmed banker på». Han gikk i studio i Gamlebyen i Fredrikstad, noen kilometer unna gaten hvor Formoe vokste opp – og bare få kvartaler unna de gamle lokalene til viseklubben Hartvig. I viseklubben spilte Terje Formoe egne sanger foran et publikum allerede for 50 år siden.

– Det er en veldig intim setting, med tilhørigheten og alle minnene jeg har til dette stedet. Og kjernen i låtene kommer godt frem i den avslappende atmosfæren vi har i studio. I begynnelsen følte jeg meg usikker på å komme med de små sangene mine til disse flinke, kjente musikerne, men i en sånn trygg atmosfære er det noe som våkner i meg, noe som motiverer meg mer enn noen gang.

Det sier Formoe i anledning av at han slipper løs en ny singel fra den kommende platen, kalt «Når hun kommer hjem». Alt produsert av popprodusent Kyrre Fritzner, og innspilt med musikere som blant andre deLillos-gitarist Lars Lundevall.

Fant veien tilbake

Terje Formoe gjorde sin platedebut i 1975 med viser, men havnet på et slags langvarig hold da han i 1989 oppfant Kaptein Sabeltann-universet – hvor han etter hvert ble litt fanget selv, fortalte han til NTB i 2016.

– Kyrre Fritzner har vist meg veien tilbake dit hvor jeg engang var – før Kaptein Sabeltann tok meg, sier Formoe i dag.

Kristiansand 20200522. 
Kaptein Sabeltanns skute «Den sorte dame» på vei ut av Abra Havn ved Dyreparken i Kristiansand.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det ble Kaptein Sabeltann i Abra Havn i år også - pandemien til tross - men Terje Formoe er også glad for å ha funnet tilbake til den artisten han før suksessen med landets mest kjente sjørøver. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mer fra Dagsavisen