Kultur

Pål og Atle byr opp Dagrun til tango for tre

Fredrikstadguttane skal på vårturné. Med på laget blir skuespiller Dagrun Anholt – og tema blir samlivet, på flere ulike nivåer

Fra varmere strøk forteller Pål Nielsen hva Fredrikstads humorkonger nå forbereder.

– Atle og jeg sitter i litt sørligere strøk og funderer ut stoff både til «Tango for tre», og sommerens Båthusrevy.

Fylkestrøbbel og skilsmisser

I mars og april drar Dagrun Anholt, Atle Jensen og Pål Nielsen på en miniturné i Østfold, med avslutning på den andre siden av fjorden. Denne gangen er det ikke de store scenegulvene som skal brukes.

– Det stemmer. Vi har valgt å lage en slags «klubbforestilling», hvor vi spiller i litt mindre lokaler. Som foajeen på Askim Kulturhus, Gleng i Sarpsborg, Engelsviken Brygge og Papirhuset i Tønsberg. Med Roger Amundsen som musiker, forteller Nielsen til Dagsavisen Demokraten.

Med samliv på ulike nivåer, vil jeg tippe at storfylket Viken blir et tema?

– På fylkesnivå er jo skilsmisselysten veldig høy for tida: Troms og Finnmark vil bort fra hverandre, bortsett fra at Alta vil bli med videre i Troms og ikke hjemfylket Finnmark. Og Viken? Der er det jo tre stykker som flytter fra hverandre! Men Moss vil slå opp med oss andre østfoldinger, og bli akershusinger! Mulig det er litt finere … I Vestfold er det jo mange som peker på at de ikke har så veldig mye til felles med samboer Telemark. Det var kanskje ikke noe sjakktrekk denne sammenslåingen? drodler Pål og Atle fra sin sørlige skrivestue, og legger til:

– Det vi lurer på er hvorfor ingen ble spurt på forhånd hvem de vil flytte sammen med? Derfor skal vi nå prøvebo sammen med vestfoldingen Dagrun Anholt. Vi har litt trua på å slå sammen Østfold og Vestfold til én enhet – og gjerne døpe fylket til Enfold fylke. Fylket med de snille, enkle menneskene som alle liker.

(Saken fortsetter under bildet)

I foajeen på Askim Kulturhus, Gleng i Sarpsborg, Engelsviken Brygge og Papirhuset i Tønsberg skal Pål Nielsen og Atle Jensen sette opp en «klubbforestilling» sammen med Dagrun Anholt. Arkivfoto:

Foreslo seg selv som revykollega

Skuespiller Dagrun Anholt fra Tønsberg deltok i flere lokale teateroppsetninger før hun fikk en av hovedrollene i TV-serien om traktoren Gråtass. Vært med i spillefilmen Buddy, dramaserien Hvaler og blant annet hatt en gjesterolle i såpeserien Hotel Cæsar.

– Jo da. Dagrun er større kjendis enn oss. Vi er kjent fra Fredrikstad sentrum til Seut, men Dagrun er kjent i hele Vestfold. En veldig dyktig dame som har gjort mye forskjellig, fra TV til revyer, smiler Pål Nielsen fornøyd.

Det var først i fjor sommer Dagrun Anholt så Fredrikstadguttane «live» i Båthusrevyen.

– Jeg har kjent til både Pål og Atle en stund, og har fulgt med revyen fra den «are sia». Etter å ha sett dem sammen på scenen ble jeg sjarmert ganske så kjapt. De har en varme og ekthet som appellerer veldig. Og bandet er virkelig helstøpt.

Invitasjonen til å bli med på turné fikset Dagrun selv:

– Ja. For å være helt ærlig, nevnte jeg for dem i fjor sommer at de burde ta med ei dame. Og foreslo meg selv. Haha. De torde visst ikke annet. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med denne gjengen. Det er frivillig så klart.

«Tango for tre». Men det er det er vel ingen som kæin tango som hæin Gunnar på Mo?

– Tror det kommer til å gå veldig bra. Dette blir en liten turné hvor vi får testet ut om vi danser sånn noenlunde i takt, og om vi forstår hverandres tjukke og tynne L-er. Men jeg er meget optimistisk. De er gode guttær.

– At Dagrun også er sykepleier, er en stor fordel for oss eldre herrer, skyter Pål Nielsen inn.

– Jeg vet ikke om dere skal stole blindt på mine sykepleier-skills. Det er 20 år siden jeg jobbet som det, og har nettopp tatt opp yrket igjen. Jeg er foreløpig en sånn sykepleier som flyr litt i veien, med rød «L» på ryggen, gliser Anholt.

– Men plaster på kne og trøst når det trengs skal herrene få. Men det koster ekstra. Nei da. Jo da. Nei da.

– For å være helt ærlig, nevnte jeg for Fredrikstadguttane i fjor sommer at de burde ta med ei dame. Og foreslo meg selv, smiler en fornøyd Dagrun Anholt, skuespiller fra Tønsberg.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen