Kultur

Her er vinneren av den episke tegneserie-konkurransen

Vinneren av Egmonts tegneserie-konkurranse er Sara Hjardar (23).

Egmont melder om stor interesse – og over 200 håpefulle deltok. Men det var Fredrikstad-jenta Sara Hjardar som til slutt trakk det lengste strået i Egmonts store tegneseriekonkurranse. Hun vant med «Mia og barna som forsvant» og har dermed sikret seg premiepotten på 50 000 kroner – samt en bokkontrakt.

Sara Hjardar ble ferdig med en bachelor i grafisk design og illustrasjon våren 2021 fra kunsthøyskolen i Oslo.

– Dette betyr så utrolig mye, for nå kan jeg konsentrere meg om tegneserien på full tid, sier Hjardar som satser på en lansering av boken høsten 2022.

– Jeg har alltid hatt lyst til å skape historier. Men tenkte først på bildebøker og konseptkunst. Men da jeg studerte forsto jeg at episke tegneserier var noe jeg kunne drive med. Ikke minst siden denne sjangeren nå er stor i Norge.

– Sara Hjardar traff juryhjernen min med kombinasjonen av gode tegninger og god historie. Og hun traff juryhjertet mitt og nakkehårene med en skummel fortelling, der hovedpersonen fremstår som av kjøtt og blod selv som pixler på en dataskjerm, sier redaksjonssjef i Egmont, Tormod Løkling, og legger til:

– Vi lovet ikke vinneren av konkurransen bokkontrakt, men Sara Hjardar får det.

På andreplass kom Peder Hornseth Nygaard med sin serie «Limbo», og på tredjeplass kom serien «Datter av Atlantis» skrevet av Lucy Østmann og tegnet av Tiril J. Bellinghiri.

– Det er så utrolig gledelig å se nivået på norsk tegneseriekunst for tiden, sier redaktør i Egmont, Tonje Tornes.


Mer fra Dagsavisen