Kultur

Har lett etter ny vokalist siden januar – nå er han klar

Siden januar har rockebandet Knokejern letet land og strand rundt etter Øystein Haugens etterfølger bak mikrofonstativet.

Nå er endelig ventetiden over, og allerede på nyåret ligger planene klare for både singelslipp og konserter.

30.januar spilte Øystein Haugen sin aller siste konsert med Knokejern på St. Croix-huset. Nå står Simon Pettersen (23) klar for å fylle hans sko, og gleden er stor hos både band og arvtaker.

– Selvfølgelig er det artig å steppe inn i et allerede etablert band, sier Pettersen.

Ikke ukjent

Pettersen har allerede rukket å skaffe seg et navn i den nord-norske punkscenen med tre plateutgivelser sammen med bandet Conexus, før han nå tar over på vokal for Knokejern.

– Selv om jeg er veldig glad i pop-punk og den scenen der, så er det veldig greit å slippe å synge om knuste hjerter og nerver, forteller han før resten av bandet benytter muligheten til å gi unggutten et velfortjent klapp på skulderen.

– Han hadde virkelig gjort hjemmeleksa si, og man merket at han kom ikke på første øving uten å ha hørt oss først, forteller gitarist Daniel Dahle smilende.

Utfordrende

Ingen av guttene i Knokejern legger skjul på at det er vanskelig å skulle fylle skoene til en vokalist som har vært med i ti år, og Pettersen er rakst ute med:

– Det er jo alltid utfordrende å skulle ta over etter noen andre, men jeg er veldig trygg på meg selv. Samtidig har jeg fått mye friheter rent musikalskt, selv om målet selvfølgelig er å holde det så originalt som mulig.

– Spark i ræva

Allerede nå i januar, er planen å slippe singelen «Darker Days» på digitale plattformer med den nye vokalisten.

Dette er en gammel Knokejern-låt som nå får en ny innpakning.

– Den kommer vi til å slippe på Lose Limb Records som jeg har samarbeidet med tidligere gjennom tiden i Conexus, sier Pettersen før han får skryt for pågangsmotet sitt av bassist, Kent Henning Jakobsen.

– Vi gamlingene trenger et spark i ræva, vet du, fleiper Jakobsen før bandet avslører at de også planlegger konsert sammen med Darkland samme måned.

Mer fra Dagsavisen