Kultur

Blåser i gang Blomsterøyas 17. mai-korps

Han har skaffet til veie øvingslokaler, instruktører, noter og instrumenter, Alexander Hermansen. -Nå mangler jeg bare en 15-16 mann, så vil Kråkerøy få sitt eget voksenkorps 17.-mai! utbasunerer multitalentet engasjert.

Den musikalske kråkerøyværingen fortviler over korpskrisa som også har rammet hans egen hjembygd hardt. De siste tre åra har Blomsterøya vært blottet for voksne musikanter etter at det haltende Fredrikstad Janitsjar ble innlemmet i Torp Musikkorps.

Prosjektkorps blir Kråkerøy Musikkorps?

-Enhver som har opplevd 17. mai her ute de siste åra har registrert en nesten dørgende stillhet i barnetoget.

Etter at Fredrikstad Janitsjar (fusjonskorpset Kråkerøy Musikkorps/Fredrikstad Musikkorps etablert 1994) døde ut, har Kråkerøy skolekorps stått for all spillingen alene.

Når situasjonen samtidig er at befolkningen er større og barnetoget lenger enn noen gang er det ikke mulig å høre barnekorpset som går laaaangt der framme, gestikulerer Hermansen.

32-åringen, som selv aldri har spilt i korps men som likevel har stor forkjærlighet for hobbyen som både faren og bestefaren har syslet med, akter å gi Kråkerøy-folket mer musikk på nasjonaldagen.

-Jeg har fått låne både noter og instrumenter samt øvingsrom i Kråkerøy klubbhus. Stian Rekvin og jeg stiller opp som dirigenter og instruktører.

Klarer vi å samle 15-16 musikanter eller flere så vil "Blomsterøyas 17. mai-korps" bli en realitet. Interesserte som ikke har "tatt i hønnet" på flere år er like velkomne som de mer aktive blåserne.

Formen og nivået finner vi fram til underveis. Reportoaret er dessuten enkelt og overkommelig; "Ja, vi elsker", "Norge i rødt, hvitt og blått" og "Gammel Jegermarsj", poengterer Hermansen.

-Kråkerøy har nesten 9000 innbyggere, men ingen voksenkorps - kan 17.-mai-korpset bli det nye Kråkerøy Musikkorps?

-Det vil ikke være meg i mot! Her kan alt være mulig. Men jeg ser også faren for at korps-prosjektet blir en fiasko. Å rekruttere til korpsspill er som kjent ikke lett.

Men er det mot formodning ingen interesse så bør også alle ex-musikantene som står langs fortauene 17. mai og klager over korpsenes nedturer holde kjeft, formaner Hermansen.

På facebook

Jenter, gutter, kvinner og menn som vil blåse liv i korps-hobbyen kan ifølge Alexander Hermansen gå inn på hans nyopprettede facebookside.

-Eller kanskje enda enklere, ringe meg på mobilen! smiler sangeren og pianisten før han "promper" ut en C i natura av et aldrende, medbragt althorn.

Mer fra Dagsavisen