Kultur

Klare til å ta over mediebildet

Den yngre garde står klar til å ta over mediebildet. Sara Johannesen var nominert hele sju ganger under fredagens Glammy Awards.

Og med en pris innfridd så hun seg nokså fornøyd. For denne jenta har virkelig blikket med seg. Dermed var det ingen tvil om hvem som skulle få prisen innen kategorien portrettfotografi.

Likevel er ikke Sara helt uten erfaring, helt siden hun gikk på ungdomsskolen har hun vært tilknyttet Fredriksstad Blad. Nå går hun siste året ved Medier og kommunikasjonslinja på Glemmen. Og en av drømmene hennes er å bli nettopp fotojournalist. Men skal vi dømme ut i fra hennes presteringer som ble vist fram fredag, er hun det allerede.

– Bli kjent med den du skal ta bilde av og ha det bare gøy, er Saras oppskrift for å få tatt et godt bilde.

Klovner i rampelyset

To ganger var hun også nominert i klassen reportasjefotografi, men her måtte hun se seg slått av Adrian Øhrn Johansen. Sammen med Mathias Bergersen var han programleder for kvelden. Sammen beviste de at Glemmen-elevene ikke bare snart vil innta mediebildet, for når man setter disse to Hvaler-guttene sammen i rampelyset, spares det ikke på latter fra publikum. De oser over av humør, og ekstra blid ble Adrian da han selv mottok prisen for en bildeserie han tok av uteliggeren Ingar.

– Det er ingen det er så lett å ta bilde av som han, forklarte han.

Egentlig var det hans kompanjong Mathias som skulle fått all pris og ære denne kvelden. Han har nemlig vært prosjektleder for Glemmy Awards. Det er andre året dette arrangeres og målet er såre enkelt: Glemmen-elevene ved Medier og kommunikasjon -og Reklame, Illustrasjon og designlinjen skal prise seg selv.

– De siste to ukene har jeg sovet det jeg vanligvis sover på to dager.

I fjor stakk han av med tre priser, i år hadde han ikke levert så mye, og dermed måtte han klare seg med sin tid i rampelyset.

Ærespris

En av prisene han mottok i fjor var æresprisen, i år gikk denne til Kenneth Sortland Myklebust og Petter Skafle Henriksen, for fortrinnsvis en diktbrosjyre og film. Ekstra hyggelig synes de det var å vinne da de sammen er i gang med et filmprosjekt. Sistnevnte vant med filmen «Alt er relativt». Men selv om det var mange vinnere, er de egentlig alle vinnere. Alle viser hva de er gode for på hver sin måte. For som Petter sier i filmen sin:

– Hvis man er stolt over de små tingene, er det alltid noe å være stolt over.

Mer fra Dagsavisen