Kultur

Det skjer i Fredrikstad.....

Torsdag 28. desember 2000

KINO
«BILLY ELLIOT»
Billy vil ikke bokse, men danse. Faren hans, den streikdend gruvearbeideren, mener det er bare homser i strømpebukser som driver med slikt. En drivende god film fra fattig gruvemiljø. Terningkast 5. (RR)

«UNBREAKABLE»
David Dunn (Bruce Willis) er den eneste overlevende etter en forferdelig togulykke. Hvorfor, og hvorfor blir han aldri syk? Spennende thriller med overraskende slutt. Terningkast 5. (RR)

«LITTLE NICKY»
Nicky er en av djevelens tre sønner. To av brødrene er på jakt etter farens trone. Det bryr ikke lille Nicky seg om. Med Harvey Keitel og Patricia Arquette. Terningkast 4.
(SAKM)

«102 DALMATINERE»
Cruella de Vil som kenneleier, en papegøye som tror han er en hund og selvfølgelig haugevis av dalmatinervalper. Terningkast 4. (LR)


€«DEN SJETTE DAGEN»
Adam Gibson, i Arnold Schwartzeneggers skikkelse, møter seg selv i døra, bokstavlig talt. I den forrykende actionfilmen følger vi Adams mareritt når han forsøker å ta tilbake livet sitt etter å ha blitt klonet ved en feiltakelse. Terningkast 4€ (LR)

«SLEKTEN ER VERST»
€Greg er en svigermors drøm, men svigerfars mareritt. Slikt kan det bli mye elendighet av, men også mye moro. Morsom komedie med Robert De Niro som beskyttende far. Terningkast 4.€ (RR)

€GRINCHEN
Den ikke spesielt pene Grinchen kom til eventyrbyen Hvemvik ved en feiltagelse. Han hater jul, men det elsker alle andre. Derfor har hani årevis holdt til i sin hule på toppen av fjellet. Ganske tøvete eventyrfilm med syvårsgrense. Jim Carrey gjør som vanlig en god figur. Terningkast 3.€ (RR)

€«GET READY TO BE BOYZVOICED - THE TRUE STORY»
Vi møtte dem først i mandagsklubben; bandet «Boyzvoice» med Espen Eckbo i front. Bandet er en parodi på dagens mange gutteband, og har hatt stor suksess på plate. Nå er filmen om bandet endelig her.

«CHARLIE`S ANGELS»
En heseblesende humor-action hvor de tre smellvakre englene oppviser en utrolig mengde talenter. TV-versjonen framstår som et finsk TV-teater i sammenligning. Terningkast 4.€ (RR)

€«ET LITE JULEEVENTYR»
Svensk familiefilm om lille Ina som mister sin kjære teddybjørn på T-banen. Teddybjørnen havner på en eventyrlig reise fra Stockhom og helt til Kiruna.

«POKÉMON 2 - DEN ENES KRAFT»
Filmen Pokémon fans har ventet på.
Historien om Ash og vennene hans begynner denne gangen på øya Shamouti. Der de strander etter en forferdelig storm.

«DINOSAUR»
Walt Disneys nye spillefilm er en av de mest påkostede dataanimasjonsfilme noensinne. I filmen følger vi iguanodonen «Aldar» som kommer bort fra sin egen rase som nyutklekket kylling.

€MUSIKK/KONSERTER

GALLERI/UTSTILLINGER

Fredrikstad bibliotek
€ utstilling v/Egil Torin Næsheim Galleri BB barneavdelingen.

Galleri Stallen€
Timothy Edmunds med utstillingen Scandinavian Rose. Trerelieff og grafikk.

Biblioteket
Barnebok-illustratør Malgorzata Piotrowska stiller ut bilder.

Atelier Skåra
€Juleutstillingen med Jan Baker, Gabrielle Kielland, Per Kleiva, Marie-Jose Horverak, Lars Christian Istad, Dang van Ty, alle grafikk. Camille Marina Kløfsrud, Moss, stiller med smykker, Cesilie Jauert, Moss, stiller ut glass.

Hansens
Malerier av Leif Nyland, fotografier av Vidar Kolstad og Malin Janzen.

DANS

Restaurant Majorstuen
€Til tonene fra «Duo art» kan du danse på restaurant Majorstuen.

€DIVERSE

Isegran€
Kafé Galeien viser malerier av Waldemar Dahl.

Kongens Torv, Gamlebyen
Frimarked hver lørdag.

UT PÅ TUR
Galleri F 15
Juleutstilling med Kai Fjell som hovedutstiller.

Borgarsyssel museum, Sarpsborg
Den arkeologiske utstillingen «Spor i tiden».

Glenghuset, Sarpsborg
Pakabee spiller.

Club mets i Sarpsborg
Romjulskonsert med «Ten men Workin».

Mer fra Dagsavisen