Debatt

«Det haster, vi trenger ingen flere utsettelser. Stikk spaden i jorda nå»

Ordfører, hvorfor ikke etterlate deg en start med Onsøyheimen, altså en start med å sette spaden i jorda.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Terje Larsen
Gressvik

For snart fire år siden sa kommunen at Onsøyheimen skulle stå ferdig i 2020/2021. Nybygget skal senest stå ferdig på nyåret 2021. Ordfører Jon-Ivar Nygård ba rådmann arbeide for å få en så tidlig ferdigstillelse som mulig.

Ordføreren var før jul 2019 garantist for at første spatak skulle tas, men det klarte han ikke. Alt i februar 2020 leste vi at åpningen av Onsøyheimen hang i en tynn tråd. I beste fall vil det ta nærmere tre år før bygget kan stå ferdig. Men så kom plutselig planutvalgets leder Atle Ottesen på banen, også han fra samme parti. Nå skulle det bli fart på sakene.

Fylkesmannen i Oslo og Viken støtter Fredrikstad kommune i klagerett for endringer ved Onsøyheimen. Dermed blir det ingen ny runde med reguleringsplan, som kunne ha forsinket utbyggingen av Onsøyheimen med 1–2 år. – Nå er alle hindringer ryddet av veien. Jeg regner med at byggingen av Onsøyheimen kan starte i år og at sykehjemmet kan stå ferdig i 2022, sa Atle Ottesen (Ap), leder i planutvalget, til Fredriksstad Blad. Et enstemmig planutvalg ga kommunen de nødvendige dispensasjoner for å komme i gang med byggingen av Onsøyheimen.

Så har det blitt stille! Veldig stille! På tråden hadde i sommer en person som spurte om hvorfor ikke politikere svarer velgere i avisen. Personen lurte på om de var så høyt oppe at de ikke hadde bakkekontakt. Ja det er et meget betimelig spørsmål. Videre fulgte hun opp med «At Onsøyheimen ble revet er etter min mening riveskam.» Flott uttrykt. Hun har så forb… rett. Hun minnet også om at en ordfører i gamle Onsøy kommune sa en gang. «Husk at dere ikke er folkets herrer, men deres tjenere.» Jeg vil følge henne opp og spørre: Blir det noen ny Onsøyheimen? Eventuelt når?

Les også: Endelig kan byggingen av nye Onsøyheimen settes i gang

Kan ikke se at Onsøyheimen har blitt nevnt siden, men en masse innlegg om nye stillinger i kommunen høres det stadig om. Håper det er plass for alle disse «nye». Sist jeg hadde innlegg om Onsøyheimen sa jeg:  «Ordfører hvis du har hår på brøstet, skjærer du igjennom». Om planutvalgets leder også hadde hår på brøstet gjensto å se! Men, nei heller ikke han hadde det.

LO i Østfold mener det nå er på tide for Fredrikstads ordfører å ta steget videre og innta Stortinget og vise hva han også kan «få til nasjonalt». Så derfor ordfører, hvorfor ikke etterlate deg en start med Onsøyheimen, altså en start med å sette spaden i jorda. Da hadde det villet bli et godt ettermæle.

Les også: Kritisk til dobbeltrom på sykehjemmet (+)

Det haster nå, for Østsiden sykehjem er fullt. Det haster nå, for sykehjemmet på Torp, Emil Mørch ble også nedlagt. Det haster nå, for eldrebølgen er på vei. Det haster nå, for det mangler omtrent 100 sykehjemsplasser i Fredrikstad.

Det haster, vi trenger ingen flere utsettelser. Stikk spaden i jorda nå.

Mer fra: Debatt