Debatt

«Tomme pulter ved skolestart etter sommeren»

Regjeringens initiativ i 2019 var i forkant av ferien for å unngå tomme pulter ved skolestart dersom ansatte ved skoler er bekymret for barn som skal på ferie i utlandet. Hvilke tiltak gjør Fredrikstad kommune? spør Bjørnar Laabak.

«Siden oppvekstutvalget ikke trer sammen før i slutten av september vil det være riktig å be om redegjørelse i formannskapets møte den 3. september.»
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Bjørnar Laabak
Gruppeleder Fredrikstad Frp

I 2019 sendte regjeringen brev til alle landets kommuner, fylkeskommuner og fylkesmenn der de advarte om at barn kan risikere å ikke komme hjem igjen etter ferie i utlandet. Advarselen rettet seg i forhold til negativ sosial kontroll, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. Det er snart skolestart i 2020, og det er viktig at vår kommune iverksetter tiltak dersom noen pulter står tomme.

Regjeringens initiativ i 2019 var i forkant av ferien for å unngå tomme pulter ved skolestart dersom ansatte ved skoler er bekymret for barn som skal på ferie i utlandet.

Fredrikstad Frp regner med at dette følges opp av skoleledelsen. Vi ønsker orientering om dette idet utvalgsmøtene starter opp høsten 2020. Siden oppvekstutvalget ikke trer sammen før i slutten av september vil det være riktig å be om redegjørelse i formannskapets møte den 3. september.

Debatt: «Bankene og bensinstasjonene «stjeler» fra drivstoffkunder»