Debatt

Regjeringen anbefaler å gjenopprette Østfold!

Vi skal bygge noe nytt, som blir bedre enn både Viken og gamle Østfold.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Av: Anne Beathe Tvinnereim, bistandsminister og tidligere fylkesråd i Viken - Johan Edvard Grimstad, fylkesråd for næring og tannhelse Østfold i Viken og Annette Raakil, fylkesråd for plan, klima og miljø i Viken.

Torsdag 12. mai kom nyheten om at regjeringen anbefaler Stortinget å innvilge Vikens søknad om å dele opp fylket. Kanskje ikke så overraskende, men allikevel svært gledelig for alle oss som er glad i vakre Østfold.

Helt siden fylket fra Hardangervidda til Halden ble oppretta med tvang i Stortinget, har vi i Senterpartiet vært tydelige hele veien. Vi var imot tvangsbruken og vi har vært for en oppløsning. Derfor var det også vår hovedsak inn i fylkestingsvalget i 2019 og stortingsvalget i 2021. Folk ga oss stor tillit, og sammen med Ap, SV, Rødt og FrP valgte fylkestinget i Viken i februar 2022 å sende en søknad til regjeringen om å gjenopprette Akershus, Buskerud og Østfold.

Nå leverer regjeringen.

Saken skal behandles i Stortinget i juni 2022 og blir etter alle solemerker innvilget av et stort flertall.

Les også: Fylkestinget har vedtatt å oppløse Viken

Arbeidet med å dele opp Viken er allerede godt i gang. Det blir arbeidskrevende, men vi går inn i det med liv og lyst. Vi skal bygge noe nytt, som blir bedre enn både Viken og gamle Østfold.

Vi ser fram til å være med på å fyre av nyttårssalutter i det øyeblikk Østfold gjenoppstår som eget fylke 1.1.2024 klokken 00.00.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra: Debatt