Stavanger

Pål Gulbrandsen vant sin første kamp for Oilers i CHL-åpningen

Oilers vant 2-1 mot Nitra i CHL i DNB Arena. Målene ble satt inn av Svein Petter Falk-Larssen og Kristian Forsberg i den første perioden.

Se kampreferat under:

Tredje periode:

60 min: Kampen er over, og Oilers vinner årets første CHL-kamp hjemme i DNB Arena. En meget god førsteperiode la grunnlaget for det, med rask og god hockey. Alle tre målene kom i den perioden, som var kampens klart beste. Midtperioden var heller sjansefattig, før det tok seg opp igjen i den tredje perioden. Den forble målløs, men det er Oilers godt nok fornøyd med da det betyr at trener Pål Gulbrandsen vant sin første obligatoriske kamp for Oilers.

Henrik Holm ble kåret til hjemmelagets beste spiller, og Judd Blackwater bortelagets beste. Oilers vant skuddstatistikken 40-30, og kampen 2-1.

58 min: Bortelaget Nitra har tatt timeout, mens bølgen går i DNB Arena.

58 min: Mark van Guilder får en god mulighet, men nykommeren klarer ikke å avgjøre kampen.

57 min: Tim Kunes med et farlig skudd fra like over blålinjen, men Nitra-keeperen har kontroll.

56 min: Oilers får en kjempemulighet da Peter Lorentzen plutselig får stå helt alene foran Nitras mål. Skuddet går klokkerent i stolpen, og Oilers var bare centimetre unna å avgjøre kampen der.

55 min: Forsberg blir hindret i å gå på en kontring, og dermed får Nitra en spiller utvist i to minutter. 4 mot 4 på isen.

54 min: CDA får to minutter i fryseboksen for holding.

52 min.: Stor sjanse for Nitra. Holm med god redning. Han har vær bunnsolid i aften!

51 min.: Rokseth med et godt distanseskudd som reddes.

50 min.: Nitras Ruckay går på en smell. Må hjelpes av isen og blør. Litt stans i spillet her nå.

48 min.: Kun en utvisning på Oilers i dag så langt. Pluss for disiplinen.

46 min.: Oilers får ikke hull. Fulle lag igjen.

44 min.: Kissel nære, ny utvisning og 5 mot 3! Rais får den for høy kølle.

43 min.: Utvisning Nitra. Chalupa får 2 min for slashing.

42 min.: Kuben zoomer inn på Petter Thoresen - som er ringside. Får stående ovasjoner. Naturlig nok.

41 min.: Da er den tredje perioden igang.

Andre periode:

40 min.: Da er andre periode over! Står 24-24 i skudd.

38 min.: Godt skuddforsøk fra Soares. Medhus med stor sjanse like etter.

38 min.: Det var mye mer høyere kvalitet i den første perioden av denne kampen.

36 min.: Litt roligere periode nå. Ikke mye som har skjedd de siste par minuttene.

33 min.: Nitra trykker på her i jakt på 2-2. Forøvrig en fantastisk stor og høylytt fanskare de har med seg til Stavanger!

30 min.: Kissel nære med en frekkis kjøkkenveien.

30 min.: Svakt powerplay av Oilers. Brukte lang tid på å etablere og fikk knapt skutt.

28 min.: Utvisning Nitra. Ruckay får 2 minutter for tripping.

27 min.: .Van Guilder misbruker en stor sjanse. Ble spilt fri på 6-7 meter, men misset mål med skuddet.

27 min.: Godt distanseskudd fra Nitra. Holm med en solid redning.

25.min: Det har vært jevnt de første fem minuttene av midtperioden. Nitra kanskje hakket foran, men Oilers er giftige på kontringer. Spiller med høy intensitet, og stor fart, akkurat som Gulbrandsen ønsker.

22.min: Nitra med en nestenmulighet. Legger pucken på tvers over målgården, men Nitra-spilleren spilleren som mottok pucken klarte ikke å få kontroll på den i tide til å sette den i buret.

21.min: Kristiansen får en stor mulighet kloss opp i keeper, men forwarden klarer ikke styre pucken på mål.

21.min: Midtperioden er i gang her i DNB Arena.

Første periode:

20 min.: Da er første periode over. Oilers leder 2-1. Det står 12-14 i skudd og det har vært en jevn og underholdende periode. Publikum er fornøyde.

19 min.: Scott Macaulay med en god mulighet like før slutt på perioden.

18 min.: Nitra trykker på igjen nå. Vil gjerne ha 2-2 før første pause. Dette er ikke noe dårlig lag. Vært en god 1. periode.

15 min.: Mååål! 2-1! Forsberg etter nydelig spill. Assist fra Kissel og og CDA! Det tok ikke mange sekundene av overtallet. Vakkert.

15 min.: Oilers får sitt første overtall. Kutalek får to for hekting.

13 min.: Oilers også med en god mulighet. Klabb og babb etter skudd fra Humphries.

13. min.: Nitra med flere gode tilbud her nå. Blant annet en i stang fra skrått hold.

9 min.: Oilers har falt litt av etter den meget gode starten.

8 min.: Solid overtall av Oilers. Ikke mye nytt der heller.

6 min.: Kristiansen ryker på 2 min for roughing. Ingenting nytt over sommeren der.

5 min.: Mååål! 1-1! Nitra svarer direkte! Scoring fra nesten umulig vinkel etter at pucken var i vantet først. Judd Blackwater med målet.

5 min.: Måååål! 1-0 Oilers! Falk-Larssen prikkskyter inn åpningsmålet. Kunes med assist.

3 min.: Kristiansen svært nære på en styring. Pangstart av Oilers her. Har kjørt over Nitra med fart og kraft i innledningen. Fortsetter dette er det bra!

3 min.: Oilers har definitivt trent overganger! Hvilken speed! Der var de gjennom igjen. Salsten stanses også av keeper.

2 min: CDA med kampens første store sjanse! Kommer alene gjennom, men stanses av keeper.

1 min.: Da er vi i gang med sesongen i DNB Arena! Velkommen til vår live.

Før kampen:

Nykommer Eirik Salsten går rett inn i førsterekken til Oilers til kveldens CHL-debut mot slovakiske Nitra. Der får han selskap av Josh Soares og Tommy Kristiansen

Oilers er med i CHL for tredje gang og målet er avansement fra gruppespillet – som laget klarte i fjor.

Kampen i kveld er også Pål Gulbrandsens første obligatoriske som Oilers-trener. Før kampen ville han ikke avsløre rekkene til sin første kamp, men har falt ned på sine valg.

LAD OPP MED Å SE: Hockeysnakkis CHL-spesial