Stavanger

Oilers rotet vekk 4-0, men vant kampen på straffeslag

Oilers åpnet opp en 4-0 ledelse med tre kjappe mål på tre minutter i starten av midtperioden, men rotet vekk forspranget og måtte ut i straffeslag. Der fikset Mark van Guilder to poeng for Oilers.

Straffeslag:

Ryan Hayes tar Frisks siste straffe, og bommer. Dermed vinner Oilers på straffeslag.

Markus Søberg kan avgjøre det for Oilers. Tar god fart, kjører en dragning, men Dahlberg er med på notene.

Endre Medby bommer på Frisks andre straffe for kvelden.

Dan Kissel med Oilers andre straffe for kvelden, men Dahlberg har kontroll. Svak straffe av Kissel.

Granholm tar Frisk Askers første straffe, men Ruben Smith har full kontroll.

5-4: Mark van Guilder er først for Oilers, og han scorer. Drar av keeper, og lurer den inn under leggskinnet til Dahlberg.

Sudden death:

65.min: Ingen mål i sudden og vi får straffer.

65.min: Soares kombinerer med Mcauley som skyter, men det er en god redning av Dahlberg igjen.

64.min: Oilers med gode muligheter i tre mot tre her nå, men klarer ikke å få inn det avgjørende målet. Soares med et skudd, utenfor.

62.min: Peter Lorentzen kommer alene med keeper, men heller ikke han klarer å få pucken i mål. Dahlberg redder.

61.min: De fem minuttene med sudden death er i gang. Bastiansen med en nydelig dragning, som kommer alene med Ruben Smith, men Smith går seirende ut av den duellen.

3.periode:

60.min: Oskar Nilsson med et godt skudd 30 sekunder før slutt, men Ruben Smith reddet. Dermed ebbet omgangen ut med 4-4, og vi får sudden death. Samtidig klarer Oilers å pådra seg en to minutter syv sekunder før slutt, som gjør at Frisk får starte sudden med fire mot tre.

59.min: Ett minutt igjen av tredje perioden, og det går mot sudden death her etter at Oilers har rotet vekk en 4-0 ledelse. Bortelaget har vært farligst frempå de siste minuttene, men klarer ikke å få inn det avgjørende målet.

56.min: Fire minutter igjen av kampen, og Christian Kåsastul gikk nettopp av banen med det som så ut med en skulder ute av ledd. På banen er det heller jevnspilt.

53.min: Salsten drar seg inn fra kanten, og skyter. Men pucken går rett på Dahlberg.

51.min: Oilers er fulltallige, og skal spille 50 sekunder i overtall.

49.min: Mark van Guilder får to minutter for interference, til trener Pål Gulbrandsens store frustrasjon.

48.min: MÅÅÅL. 4-4. Frisk Asker har fullført opphentningen. Kåsastul skyter, og pucken spretter over Ruben Smith. Der står Endre Medby og setter pucken i mål.

46.min: Magnus Hoff får to minutter for interference. Litt uheldig der unggutten.

43.min: Oilers er fulltallige, og klarte å unngå baklengs.

41.min: Henrik Solberg får to minutters utvisning, og nå må Oilers prøve å unngå mål i mot i undertall.

41.min: Den tredje perioden er i gang, allerede har det gått lengre tid enn det Oilers brukte på å score i midtperioden.

2.periode:

40.min: En helt spinnvill midtperiode er over, der vi fikk intet mindre enn seks mål. Først scoret Oilers tre mål på de tre første minuttene i perioden, for å åpne opp en 4-0 ledelse. Om bortelaget slappet litt mer av etter det vites ikke, men Frisk Asker har kjempet seg inn igjen i kampen. Alle hjemmelagets mål har kommet i overtall, og det er noe Oilers må unngå for å sikre seieren her i tredje periode.

40.min: MÅÅÅL. 4-3 Oilers. Ti sekunder før slutt i midtperioden reduserer Frisk Asker igjen. Nok et skudd fra langt hold fra svenske Oskar Nilsson, og Lystad Jacobsen gjør nok til at Ruben Smith ikke ser utgangen på skuddet. Dermed suser det rett inn i nettmaskene.

39.min: Mark van Guilder får to minutter for slashing. Frisk har scoret begge sine mål i overtall til nå.

36.min: Oilers presser voldsomt på for å øke ledelsen, og fyrer av skudd både til høyre og venstre. Men Dahlberg er med på notene.

32.min: Frisks Ruben Hayes får to minutters utvisning for slashing.

28.min: MÅÅÅL. 4-2 Oilers. Ny redusering for Frisk. Godt powerplay av hjemmelaget der. Oskar Nilsson skyter fra blålinjen, og Torstein Nordrum styrer pucken i mål. Ruben Smith er sjanseløs.

26.min: Oilers får lagstraff på to minutter, etter å ha vært for mange mann på isen. Salsten tar de to minuttene i fryseboksen. 5 mot 3 igjen nå,

25.min: MÅÅÅL. 4-1 Oilers. Dennis Sveum får nok en utvisning for Oilers, og Frisk Askers Ryan Hayes utnytter muligheten til å redusere for hjemmelaget.

24.min: Spencer Humphries får to minutter for tripping.

23.min: MÅÅÅL. 4-0 Oilers. Bortelaget rundspiller Frisk Asker for øyeblikket. Salsten spiller til Soares som finner Tommy Kristiansen og alt går på ett touch. Kristiansen styrer den forbi Dahlberg og vipps har Oilers scoret tre mål på tre minutter i midtperioden.

22.min: MÅÅÅL. 3-0 Oilers. Frisk Asker roter det til for seg selv, før Medhus snapper pucken. Han sender den til Tangen Henriksen, som kommer alene med keeper Dahlberg. Svensken gir retur, og den er Medhus selv først på og setter inn 3-0.

21.min: MÅÅÅL. 2-0 Oilers. 11 sekunder tar det før Eirik Salsten setter inn 2-0 scoringen. Oilers spiller pucken ut på kant etter droppen, og Josh Soares spiller den inn igjen i midten til Salsten. GET-ligadebutanten for Oilers får allverdens tid og rom til å sikte, og smeller inn sitt første Oilers-mål.

21.min: Lagene er på isen igjen, og pucken er droppet for midtperioden.

1.periode:

20.min: Da var første periode av årets sesong for Oilers, som har vært det førende laget i Askerhallen. Etter en jevn start på kampen hadde hjemmelaget en god periode fra det femte minuttet og et par minutter. Men det siste kvarteret av første periode var Oilers det klart beste laget, og leder fortjent etter første periode.

20.min: Lystad Jacobsen finner Christian Kåsastul, men han sender pucken rett på Smith.

20.min: Fredrik Lystad Jacobsen kommer alene med Ruben Smith, og prøver seg på en dragning. Pucken blir imidlertid liggende på streken, mens Frisk-spillerne desperat prøver å få den over streken. Ender med dropp.

17.min: Frisk Asker er fulltallige, men Oilers leverte et godt overtallsspill. Nærmest var Kunes med skuddet i tverrliggeren.

15.min: Stor mulighet for Oilers i overtall. Pucken treffer tverrligger etter skudd fra Tim Kunes, og Josh Soares prøver å sette den i mål på direkten i luften, men bommer på pucken som finner veien til Dahlberg til slutt.

15.min: MÅÅÅL. Dan Kissel setter inn årets første GET-ligascoring for Oilers. Mark van Guilder får pucken fra en Frisk-spiller og setter pucken via Dahlberg og stolpen til Kissel, som setter pucken i mål. 1-0 til Oilers etter 14:28.

14.min: Mats Carho Hansen kommer alene med keeper Smith, men Oilers hjemvendte sønn Tim Kunes er på pletten og hindrer baklengs.

12.min: Oilers har tatt kontrollen i Askerhallen nå, og kommer til flere skudd mot Dahlberg i Frisk-buret. Men den rutinerte svensken har hatt få problemer så langt med å redde Oilers' forsøk.

11.min: Søberg kommer seg rundt på kanten, og legger ut til van Guilder, men han får ikke avsluttet skikkelig. Magnus Hoff med nytt skudd, men Dahlberg redder igjen.

8.min: Markus Søberg med et skudd på mål, som Dahlberg redder. Han gir retur, men Oilers får ikke satt den i mål.

6.min: Frisk trykker på, og har kommet til et par avslutninger. Ellers jevnt i starten av denne kampen.

4.min: Magnus Hoff får en pasning fra Humphries, og fyrer av rett i tverrliggeren. Nære årets første scoring i GET-ligaen for Oilers der.

1.min: Pucken har blitt droppet, og Oilers er i gang med årets GET-ligasesong.

Før kamp:

Trener Pål Gulbrandsen vil se at kollektivet Oilers tar ansvar i serieåpningen mot Frisk i kveld.
– Frisk regner jeg som en av de tøffeste motstanderne denne sesongen, så det er en tøff bortekamp å starte sesongen med. Jeg føler at de har pratet seg inn i toppen i flere år, men i år har de gjort mange gode signeringer slik at de faktisk kan bli ett topplag i år, forteller Gulbrandsen.
RA har som de fleste andre tippet Oilers helt på topp også i denne sesongen, og ingenting passer vel da bedre med en seier i åpningskampen.