Stavanger

Keitas briljante frispark sikret Godset seieren

To jevngode lag utkjempet en tett og jevn batalje, som resulterte i få målsjanser og mye nerve. Muhamed Keita avgjorde til slutt kampen for Strømsgodset, med et nydelig frispark fra 19-20 meter ti minutter før slutt.

Bilde 1 av 2

2.omgang:

90.min: Der blåste Trond Ivar Døvle av kampen, og det er Strømsgodset som går seirende ut av kampen her i Jåttåvågen. En veldig jevn kamp, der begge lagene var bedre i forsvar enn i angrep. Muhamed Keita avgjorde kampen med sitt briljante frispark fra 19-20 meter på kanten av 16-meteren. Viking prøvde og prøvde, men kampen ble veldig oppstykket da Strømsgodset skapte frispark på frispark utover i den andre omgangen. Uavgjort hadde kanskje vært fortjent, men sånn ble det ikke i denne kampen.

90.min: Marcus Pedersen byttes ut til enorm pipekonsert, og inn kommer Jonathan Parr.

90.min: Lagt til minimum fire minutter.

87.min: Strømsgodset bruker de knepene de kan for å holde ballen inne på Vikings banehalvdel, og det fungerer for øyeblikket. Ikke langt tid igjen for Viking nå.

82.min: Michael Haukås kommer inn for Claes Kronberg.

81.min: Valsvik setter det forsøket langt over. Like etter løper Marcus Pedersen ned Kristoffer Haugen bakfra, og får korrekt gult kort.

81.min: Joackim Jørgensen får gult kort, og Godset får frispark i nøyaktig samme posisjon som Keita scoret fra.

80.min: Det var også det siste Keita gjorde, for han ble nettopp byttet ut med Martin Rønning Ovenstad.

78.min: De 4000 fikk nettopp se at Muhamed Keita satte ballen i mål på et frispark. Nede ved kanten av 16-meteren satte Keita ballen i nærmeste hjørnet for keeper, og Iven Austbø reagerte ikke før ballen gikk i mål. TIl stor jubel for de rundt 200 Godset-supporterne.

78.min: Antallet solgte billetter er 7419, men i realiteten er det vel bare rundt 4000 her.

77.min: Fint kombinasjonsspill av Viking. Haugen spiller til slutt igjennom Bytyqi som vender av to mann, og skyter. Men skuddet går rett på keeper Bugge Pettersen, men det var gode tendenser i det angrepet.

73.min: Ny corner til Viking, og denne gang kommer Karol Mets på ballen helt på bakerste stolpe. I kraftig kamp med Godset-forsvaret, får ikke esteren headet ballen på mål.

71.min: Adegbenro vinner et frispark for Viking, og blir liggende. Kommer seg på beina etter litt tøy og bøy, og Haugen slår frisparket inn fra cornerflagget. Det ender med nytt forsøk, som blir headet ut til ny corner. Den blir headet ut, men Viking beholder ballen høyt oppe i banen gjennom et innkast.

67.min: Mathias Bringaker kommer inn, og Patrick Pedersen går av. Øyvind Storflor lunter meget rolig av banen, og blir erstattet av Flamur Kastrati.

62.min: Pedersen stjeler ballen fra Mohammed Abu, men blir for treig når han skal fosse mot mål. Dansken blir løpt opp, og slår ballen til Adegbenro, som mister den.

54.min: Mounir Hamoud får gult kort, da han feller Bytyqi inne i Godsets 16-meter. Dommer trekker den utenfor på grunn av at forseelsen startet tidligere, igjen til stor pipekonsert. Frisparket blir stanget ut, men Bytyqi plukker opp ballen og gir den til Adegbenro. Han finter seg inn i feltet, og kommer til en god skuddmulighet, men setter den like til side for mål. Stor sjanse der for nigerianeren.

52.min: Julian Ryerson bryter nok en gang fra sin backposisjon og stormer fremover. Innlegget går i en Godset-forsvarer, men blir plukket opp av Kronberg inne i Godsets 16-meter. Kronberg får heller ikke ballen inn i feltet.

50.min: Det har vært en rolig start på den andre omgangen her, men dommer Døvle klarte igjen å pådra seg vreden blant publikum. Pedersen ble holdt igjen, da Viking nok en gang prøvde seg på en ball i bakrommet, men Døvle unlot å gi gult kort.

46.min: Patrick Pedersen tar avspark, og vi er klare for nye 45 minutter her i solskinnet i Jåttåvågen.

1.omgang:

45.min: Der var det pause. To ganske jevne lag som også har spilt ganske jevnbyrdig. Ingen virkelig store sjanser, og den kanskje største skuslet Godset bort helt på slutten med et dårlig frisparktrekk. Viking har prøvd mange baller i bakrom på Patrick Pedersen, uten at det har fungert noe særlig. Zymer Bytyqi har kommet til en del innlegg, men med unntak av Abdis skuddmulighet etter halvtimen har ikke Viking heller skapt noe særlig. Derfor er det greit med 0-0 til pause.

45.min: Samuel Adegbenro får gult kort, og må stå over neste kamp. Får det for en stempling på Keita, noe verken Adegbenro eller en fly forbannet Jonevret er enig i. Publikum piper også mot dommer Trond Ivar Døvle, som ikke akkurat har gjort seg populær blant hjemmefansen.

45.min: Lagt til minumum ett minutt.

44.min: Frispark til Godset på 16-meteren, etter felling av Pedersen. Keita prøver å skyte under muren, men den hopper ikke. Ballen går så videre til en offsideplassert Storflor, og Godset skusler vekk en enorm mulighet.

42.min: Vaagan Moen og Boateng spiller en nydelig vegg igjennom Viking-forsvaret, og sistnevnte kommer alene med Austbø. Boateng er litt ute av balanse, og får ikke helt dreis på avslutningen, som går via en Viking-spiller og ut til corner. Den blir klarert ut.

40.min: Nytt innlegg fra Bytyqi, denne gang flatt og knallhardt langs bakken. Ballen finner veien over til Adegbenro på motsatt kant, men hans skudd blir blokkert og triller inn til Bugge Pettersen.

37.min: Abdi blir lagt i bakken, og Viking får frispark fra 28-30 meter. Pedersen skal ta det og, og nok en gang blir ballen stanget ut. I returrommet står Ibrahim og han dundrer ballen over.

32.min: Viking får corner, og Patrick Pedersen slår den inn. Blir headet ut, men Kronberg er i returrommet og smeller til på direkten. Går via Godset-forsvaret og ut til ny corner. Den blir headet ut igjen, og nok en gang plukker Kronberg opp ballen. Den blir slått inn igjen i feltet, men der er Bugge Pettersen og henter ned ballen.

30.min: Stor mulighet for Viking. Bytyqi kommer seg ned til dødlinjen og får lagt inn. Ballen spretter via en Godset-forsvarer og til Abdi som får muligheten til å score på gamleklubben. Espen Bugge Pettersen plukker imidlertid frem en god redning, og et Godset-bein får klarert ballen like foran Adegbenro som står klar til å sette returen i mål.

25.min: Viking presser, uten å komme til de helt riktig store sjansene. Både Adegbenro og Bytyqi kom nettopp til gode innlegg, men Viking klarer ikke å vinne duellene inne i Godsets 16-meter for å skape sjanser for øyeblikket.

18.min: Stor mulighet til Godset på corner. Et godt slått hjørnespark blir møtt av Kim Andre Madsen som header den rett i fingrene på Austbø og utenfor. Den påfølgende corneren blir det ingenting av.

15.min: Bytyqi legger en løpeball på Pedersen, men dansken klarer ikke å komme seg forbi forsvarsmuren til Strømsgodset.

10.min: Strømsgodset spiller en ball i bakrom, mens Viking-forsvaret roper på offside. Haugen takler ballen ut til corner, som Sverrisson stanger ut på første stolpe.

7.min: Viking vender spillet fint over på backen til Ryerson, som finner Bytyqi på ett touch. Kantspilleren prøver seg imidlertid på en avslutning fra kanten av 16-meteren, og fra skrått hold går den langt over.

5.min: Kristoffer Haugen spiller vegg med Samuel Adegbenro og stormer mot 16-meteren. Han gir ballen til Claes Kronberg, som prøver seg på en Zidane-finte, men blir kontant stoppet av Godset-forsvaret.

1.min: Strømsgodset tok avspark, og vi er i gang her fra Jåttåvågen på et særs glissent Viking stadion.

Før kampen:

Viking spiller i dag sin første kamp på hjemmebane etter EM-pausen, og på nærmere 1,5 måned. Det gjør de med Julian Ryerson på backen, og med Abdisalam Ibrahim tilbake etter karantene.

– Det viktigste er å tenke på helheten, da vi møter et godt lag som kan spille fotball. Ofte kommer de hit og er fornøyde med uavgjort, slik at vi må bryte dem ned. Men vi er et godt lag, og gleder oss til å spille en hjemmekamp foran egne fans igjen, sa Jonevret om laguttaket fredag ettermiddag.
Viking har bare tapt én kamp hjemme mot Strømsgodset siden 1997, og det var tilbake i 2011. De mørkeblå har dermed et godt tak på drammenserne, men som Jonevret poengterer ender det ofte uavgjort.
– Av topplagene er det som oftest Strømsgodset og Odd som kommer hit og er fornøyd med ett poeng. Sånn var det i kampen i fjor og, da de fikk et tidlig mål, før vi kjørte over dem. Men i år ble vi til tider rundspilt av Odd, så vi får se. Men vi har ingenting å tape, sier Jonevret.