Stavanger

Burgerbølge i Stavanger

Døgnvill økte omsetningen med ti prosent i 2015. «Kriseåret» 2016 tror sjefen blir et enda bedre burgerår.

– 2016 blir et tøft år for restaurantbransjen i sin helhet, men jeg tror 2016 vil bli et enda bedre år, sier Dan Aasen, daglig leder hos Døgnvill Bar & Burger i Stavanger, til RA.

Forrige uke skrev RA om tøffere tider i restaurantbransjen, og aktører som må omstille seg den nye hverdagen som inneholder lavere oljepris, kutt og økende arbeidsledighet.

For Døgnvill var 2015 er godt år.

– Har jobbet hardt i to år

– Vi har økt jevnt hele året. Totalt vil økningen være ti prosent. Det er vi veldig fornøyde med. Vi har en heldig beliggenhet, men vi har også jobbet hardt i to år for å levere et godt produkt til gjestene våre, sier Aasen til RA.

Selv om Aasen har merket nedgang på noen områder, har det kommet oppgang i andre markeder.

– Vi hadde noen julebord i fjor. Kanskje vi har litt flere i år. De vi har mistet er «expatene», utlendingene som har jobbet i byen. Før hadde vi mange briter og amerikanere hos oss. De er borte, men vi har hentet inn tapet ellers i privatmarkedet, forteller Aasen.

– Alle elsker en god burger

Å spise burger er populært. Det dukker stadig opp flere konsepter. Hamburgeren er blitt mer raffinert.

– Alle elsker en god burger. Burgerkonseptet har tatt helt av de siste årene. Om noen år vil det kanskje være noe annet som er mest populært. Men leverer man et godt produkt, har god kvalitet, service og atomsfære, så vil det være et bra marked i mange år til, mener Aasen.

Døgnvill-sjefen opplever kundene som mer kravstore.

– Gjestene er mer opptatt av kuvertprisen når de går ut. Dessuten vil mange ikke bruke fem-seks timer på en femretters middag. Folk vil forflytte seg. Ikke sitte i den samme stolen hele kvelden. De vil videre og kose seg på flere steder på samme kveld, sier Aasen.

– Kreative med burgere

I går spiste venninnene Heidi Stenberg og Marianne Orstad på Døgnvill under julehandelen.

– Det var Marianne som anbefalte burger. Det er andre gangen jeg spiser her. I tillegg til god burger, er det god stemning og kjekk atmosfære her, sier Heidi Stenberg.

– Jeg spiser ikke burger ofte, men jeg tror grunnen til at burger er blitt så populært er at flere burgersteder er mer kreative. Det ser man på menyen. Burger er blitt mer spennende, legger hun til.

– Enkel mat med ny vri. Dessuten er det heller ikke så dyrt, sier Marianne Orstad, som er vegetarianer.

– Men det har godt tilbehør.

Mer fra Dagsavisen