Stavanger

Assantes første for sesongen senket Viking

I en ikke spesielt velspilt kamp på Nadderud, trakk Stabæk det lengste strået. Mathias Bringaker bommet alene med keeper, Patrick Pedersen hadde et skudd i tverrligger og Michael Haukås brente en kjempesjanse på overtid. Dermed ble Ernest Assantes første mål for sesongen avgjørende for kampen.

Bilde 1 av 2

2.omgang:

90.min: Tore Hansen blåser av kampen, og Viking taper 1-0 for Stabæk. Første omgang var et stort gjesp, og det ble ikke skapt mye før timen spilt. Da fikk Mathias Bringaker alle tiders mulighet for å sende Viking i ledelsen, da han plutselig kom alene med keeper Mande Sayouba. Unggutten prøvde å sette ballen rundt den utrustende keeperen, men satte den utenfor. Patrick Pedersen satte så en volleyavslutning i tverrliggeren, mens Michael Haukås brente en kjempesjanse i de siste sekundene. Men når ingen av de hvitkledde klarte å utnytte sine sjanser, var det Stabæk og Ernest Assante som stakk avgårde med alle tre poengene.

90.min: En enorm mulighet for Viking. Danielsen kaster ballen inn i feltet, og Stabæk stanger ballen ut. Patrick Pedersen jakter en retur på et skudd fra like utenfor 16-meteren, noe som gjør at Sayouba gir en retur på fem meter. Der står Michael Haukås klar, men han brenner ballen langt over og utenfor. Fenomenal mulighet for Haukås til å sikre poeng for Viking, men avslutningen var rett og slett elendig.

90.min: Stabæk gjør sitt siste bytte for dagen, og det er målscorer Ernest Assante som går av banen. Inn kommer Eirik Haugstad.

89.min: Stabæk gjør nok et bytte, og det er Birger Meling som går av for Marcus Mehnert. Snart går vi inn i overtiden, og Viking må skynde seg nå hvis de skal få noe med seg fra denne kampen.

85.min: Glimrende prestasjon av Pedersen, men dansken treffer tverrligger. Det er et godt innlegg fra Danielsen ganske midt på Stabæks banehalvdel. Pedersen demper ballen på brystet, snur seg rundt og sender avgårde et volleyskudd opp mot krysset. Det treffer metallet, og går over.

81.min: Luc Kassi går av, og blir erstattet av Jeppe Moe. Viking bytter ut Claes Kronberg for Michael Haukås.

76.min: MÅÅL. Ernest Assante sender hjemmelaget i ledelsen 1-0. Viking får ikke avklart et innlegg, som Stabæk gjenvinner kontrollen på. Cole Grossmann spiller til Assante, som bruker utsiden av foten for å styre inn et skudd bak Iven Austbø. Sånn omgangen har forløpt, er det fortjent.

69.min: Luc Kassi viser nok en gang frem sin eminente pasningsfot, da han trer igjennom Ernest Asante. Spissen bryter seg inn bak Haugen, og setter ballen forbi Austbø. Men ballen går i stolpen og ut, og Viking slipper med skrekken.

67.min: Suleiman Abdullahi blir byttet ut for Patrick Pedersen. Ikke den beste kampen Abdullahi har levert dette.

60.min: Mathias Bringaker kommer plutselig alene med Sayouba, men keeper kommer ut og gjør målet lite. Bringaker burde kanskje rundet keeper, men valgte å avslutte på en utrustende keeper. Unggutten setter ballen uansett utenfor, og brenner dagens suverent største sjanse.

54.min: Daniel Granli tar med seg ballen fremover, og forserer inn på Vikings banehalvdel. Backen brenner avgårde et skudd fra 25 meter, men det går like over.

46.min: Vi er i gang igjen her på Nadderud, og får håpe på litt mer action enn i de første 45 minuttene.

1.omgang:

45.min: En heller uforglemmelig omgang er over på Nadderud. Viking var best i starten, men hjemmelaget kom tilbake igjen i kampen og avsluttet best. Ingen av lagene har skapt noen virkelig store målsjanser, men Ernest Assante var nærmest da han måtte se sitt skudd bli reddet av Iven Austbø.

44.min: Luc Kassi spiller igjennom Ernest Assante i bakrom, og Assante fosser fra alt og alle. Lynvingen kommer litt skrått på Austbø, som redder mesterlig ballen ut til corner. Den ender opp i intet.

40.min: Abdullahi er i løpsduell med en Stabæks Nicolai Næss, og går seirende ut av duellen. Abdullahi er nå fri på kanten, og Viking har tre mot to i Stabæks 16-meter. Dommer Tore Hansen blåser imidlertid av, da han mener at Abdullahi bruker skulderen for aktivt i 50/50-duellen. Heldig der Stabæk.

38.min: Björn Daniel Sverrisson setter seg ned, og tar seg til baksiden av låret. Islendingen har mest sannsynlig pådratt seg en strekk, og går av banen. Mathias Bringaker gjøres klar, og unggutten kommer inn ved neste brudd i spillet. Da spørs det om ikke Jonevret og Viking går tilbake til sin vante 4-4-2-formasjon igjen.

36.min: Abdullahi prøver seg på en volley fra 20 meter, etter en klarering fra Stabæk-forsvaret. Han treffer ballen godt, men ikke godt nok. Ballen suser utenfor.

30.min: Adegbenro får en ball midt i planeten, og blir liggende. Ser svimmel ut, men det går nok greit med kantspilleren. Jonevret bruker pausen til å gi noen råd fra sidelinjen, mens spillerne er ute for å få seg noe å drikke.

26.min: Luc Kassi lader skuddfoten og sender avgårde et skudd fra 25 meter. Som kommentator Amund Skiri sier: – Skudd utenfor blir sjelden mål. Så også med Kassi skuddforsøk, som gikk utenfor.

25.min: Adegbenro blir lagt i bakken, og Viking får frispark fra 25 meter. André Danielsen står klar med høyrefoten, og chipper innlegget på bakerste stolpe mot Karol Mets. Men legget blir for langt, og estlenderen får ikke kontroll på ballen som går ut over dødlinjen.

19.min: Stabæk på ny farlig visitt langs venstresiden. Meling finner Luc Kassi, som hælflikker igjennom Moussa Njie, som fra relativt skrå vinkel setter ballen utenfor. Hjemmelaget mye bedre med nå.

15.min: Stabæk kommer på sitt første gode angrep. Assante legger inn, og Austbø får ballen ut. Men Stabæk plukker opp ballen igjen, kombinerer seg inn i Vikings 16-meter, men hjemmelagets skuddforsøk går ut til corner. Den finner etter hvert veien til tidligere Viking-talent Birger Meling, som skyter via et Viking-bein og like utenfor. Den påfølgende corneren der er resultatløs.

9.min: Adegbenro får dagens første sjanse på en heading. Nigerianeren får ikke styrt ballen til en av sidene, og ballen går rett på Sayouba som får ballen ut til corner. Der får keeperen kontroll på ballen etter to forsøk.

5.min: Fryktelig feilpasning på midten hos Stabæk, fører til at Viking kan gå i angrep. Angrepet blir i første rekke stoppet, før Viking triller ball i bakre rekker. Til slutt kommer det en lang ball i bakrom, men den spretter inn til Stabæks keeper Mande Sayouba.

1.min: Kampen er i gang på et glissent Nadderud i sommersola.

Før kamp:

Vikings trenere ser muligheten til å ta nye poeng mot Stabæk på Nadderud stadion. Selv om fjorårets bronsevinnere ligger helt i bunnen av Tippeligaen sammen med Start, tror ikke Jonevret på noen lett kamp.
– Stabæk har vært bedre enn tabellen tilsier, og de er normalt vanskelige å slå på Nadderud. Vi må tilpasse oss litt til at de spiller 4-3-3 eller 4-2-3-1. Det er viktig at vi får satt opp Samuel Adegbenro når vi har ballen bak i laget. Planen er at han av og til trekker tidligere inn bak Abdullahi for å bli spilt opp i mellomrommet der i stedet for ute på kanten, røper Jonevret.

Gjør én forandring på laget

Svensken gjør altså én forandring fra kampen mot Tromsø, og det er at Mathias Bringaker har blitt plassert på benken, mens Björn Daniel Sverrisson har kommet inn. Islendingen scoret sitt andre mål for sesongen i hjemmeseieren mot Tromsø, og skal i denne kampen spille sammen med Vikings andre formspillere Abdisalam Ibrahim og Joackim Jørgensen på sentral midtbane.

Kronberg og Adegbenro bekler kantene, mens Abdullahi spiller på topp, og i forsvar finner vi den kjente firerbanden som har spilt sammen hele sesongen med unntak av Soares suspensjon. Det betyr at Kristoffer Haugen har klart av den lille kjenningen han hadde på trening onsdag.

Viking (4-3-3): Iven Austbø – André Danielsen, Anthony Soares, Karol Mets, Kristoffer Haugen – Joackim Jørgensen, Björn Daniel Sverrisson, Abdisalam Ibrahim – Claes Kronberg, Samuel Adegbenro, Suleiman Abdullahi.

Benken: Pål Vestly Heigre, Patrick Pedersen, Julian Ryerson, Michael Haukås, Tor André S. Aasheim, Usman sale, Mathias Bringaker.

SE OGSÅ: «Fotballsnakkis»: Jonevret vil bruke formspillerne for å slå Stabæk