Sport

VM-finalen ingen vil glemme

Johannes Thingnes Bø hentet opp VM-kongen Martin Fourcade og vant siste distanse i skiskytter-VM etter en enorm sisterunde på fellesstarten. Ole Einar Bjørndalen tok bronse.

Av Adrian Richvoldsen

Martin Fourcade så ut til å gå mot sitt femte VM-gull, men ble hentet opp av en heltent Johannes Thingnes Bø på sisterunden.

Det så ut til å gå mot nok et Fourcade-gull på fellesstarten i VM, det fjerde på like mange individuelle renn, men takket være en svært god sisterunde av Johannes Thingnes Bø ble han innhentet. På flata etter den siste bakke økte Bø taktomslaget i ren Northug-stil og fikk en luke på franskmannen.

– Jeg følte meg tom i dag og visste at sjansene var små da jeg så Johannes, sa Fourcade til NRK om sisterunden.

Stor sisterunde

– Hva skjedde nå?!, sa 22-årige Bø til NRK like etter målgang.

Han hentet først inn Bjørndalen på sisterunden, før han også hentet Fourcade mye takket være det han omtalte som fantastiske ski. Bjørndalen hang lenge med, men måtte til slutt gi tapt for de to andre. 42-åringen tok likevel en sensasjonell bronse etter feilfri skyting.

Bø sier han ga sisterunden et skikkelig forsøk.

– Jeg så Fourcade og tenkte «jeg kan jo prøve» og turte ikke se bak meg på oppløpet. Jeg bare strakk fram foten, sa han.

– Dette har vært et mesterskap over all forventning, sa evigunge Bjørndalen til NRK.

Stolt sportssjef

Sportssjef Morten Aa Djupvik var rørt etter målgang hvor to av hans løpere tok medalje.

– Bedre punktum er det ikke mulig å få. Jeg er stolt av guttene og jentene i sporet, men det er også viktig å nevne teamet rundt løperne, sa han.

Bjørndalen taus om framtiden

Ole Einar Bjørndalen vil ikke si noe om sin framtid som skiskytter etter en ny stor opplevelse i Holmenkollen.

– Jeg har overhodet ikke tenkt på framtiden. Det får jeg ta etter hvert. Nå skal jeg først gå noen renn i Russland, sa Bjørndalen.

42-åringen tok et gull, to sølv og en bronse i Holmenkollen-mesterskapet.

Det kan være at Bjørndalen nå forlenger karrieren og satser mot OL i 2018. (NTB)

Mer fra Dagsavisen