Sport

Skader i VIF før seriestart, nye folk på vei inn

Både Ernest Agyiri og Daniel Fredheim Holm er uaktuelle for spill for Vålerenga i serieåpningen. Nye spillere kan komme inn før overgangsvinduet lukkes fredag.

Trener Ronny Deila liker ikke skadesituasjonen i Vålerenga få dager før seriestart. En av dem som har hatt størst framgang i vinterens treningskamper, Ernest Agyiri, er ute av spill.

Det er også Daniel Fredheim Holm, som har trent seg gradvis opp gjennom hele vinteren.

– Begge har pådratt seg nye skader og er ute i flere uker. Det er en liten smell for oss, men skader i denne bransjen må man regne med, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Også Henrik Kjelsrud Johansen (overtråkk) og Christian Grindheim (lysk) har hanglet den siste uke og kunne ikke spille den siste treningskampen mot Kongsvinger (1-2 tap). der manglet Vålerenga også de landslagsspillerne som var ute på oppdrag.

– Vi håper å ha resten tilgjengelige til seriestart, men akkurat nå er det greit at serieåpningen for vår del først er på mandag, sier Ronny Deila.

Fredag lukker overgangsvinduet og Vålerenga ser fortsatt etter forsterkninger. For selv om Deila er fornøyd med en mulig førsteeellever vil ha ha dobbel dekning på alle plasser.

Han vil ikke nevne navn, men avslører at Nye navn kan dukke opp på trening i siste liten. Man ser fortsatt etter en forsvarsspiller og midtbanespiller selv om Mohammed Keita ble hentet inn på lån i forrige uke.

Vålerenga har ennå ikke fått trent på sin hjemmebane Ullevaal stadion, men håper å slippe til lørdag. Den ligger nå svært grønn og klar for spill.

– Ja, vi har skader, men det har alle lag. Vi synes det er greit at ligaen starter snart, sier Christian Grindheim.

Og det er fullt kjør fra start. I løpet av den første uka skal ni poeng spilles om og Vålerenga har Viking (mandag), Haugesund (torsdag) og Sandefjord (søndag) i de tre første kampene.

– Vi må være med fra start og er trent for å takle tre kamper i uka, sier Ronny Deila.

Mer fra Dagsavisen